Fransız polisi, Belçika sınırına yakın Kuzey Fransa'nın Sedan şehrinde Çarşamba akşamı bir apartmanın bodrumunda ölü bulunan 10 yaşındaki Loana ile ilgili bir kişiyi yakaladı. Fransız basınında çıkan haberlere göre 57 yaşındaki adam, küçük kıza tecavüz etmek ve daha sonra öldürmek suçları ile tutuklandı.

On altı bin nüfusa sahip olan Sedan şehrinde olayın duyulmasının ardından halk, küçük kızın cesedinin bulunduğu evin önünde toplandı. Cuma günü aileye destek olmak amacıyla bir bağış kampanyası başlatıldığı belirtildi.

Loana cinayeti
İlk belirlemelere göre yaşadığı Sedan şehrinden 10 kilometre uzaktaki Vrigne-aux-Bois belediyesinde bir okula giden küçük kız, okul çıkışı saat 18:00 civarında otobüse bindi. Otobüsten indikten sonra küçük kızdan haber alınamadı. Küçük kız en son, Sedan'daki botanik bahçesi civarında görüldü. Loana’nın eve gelmemesi üzerine ailesi polise kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine bölgede geniş arama köpeklerini de dahil olduğu, geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Ancak bir sonuca ulaşılamadı. 

Çarşamba günü arama çalışmaları devam etti. Polis halkı Loana’nın kaybı konusunda bilgilendirdi ve görgü tanıklarının arandığını belirtti. Daha sonra bir görgü tanığı küçük kızı Sedan şehrinde bir apartmanda gördüğünü iddia etti.

Gelen bu ihbar üzerine derhal harekete geçen polis, kısa süre sonra çocuğun cesedini belirtilen apartmanın bodrumunda buldu. Şiddet görmüş olan kız, çıplak bir şekilde battaniyeye sarılmış halde bulundu.

Zanlı tutuklandı
Aynı gün saat 19:30 civarında 57 yaşında bir adam gözaltına alındı. Failin aynı apartmanda oturduğu, poliste sicil kaydı bulunduğu ve 2017'de çete hırsızlığı nedeniyle bir ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtiliyor. 

Charleville-Mézières Savcılığı, adam hakkında “15 yaşın altındaki bir çocuğun öldürülmesi” ve “15 yaşın altındaki bir çocuğa tecavüz” suçlarından soruşturma açıldığını duyurdu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş