Fransa'da geçtiğimiz hafta ülke genelinde yürütülen aşı kampanyasına katılan itfaiye ekibi, iki gün içerisinde 200 binden fazla aşı yapınca, yürütülen aşı çalışmalarında yer almaları istendi.

İtfaiye teşkilatının aşı çalışmalarından memnun kalan hükümet, bundan sonra itfaiyecilerin resmi ve gönüllü olarak aşı kampanyasına katılmalarına ve aşı yapmalarına izin verdiğini açıkladı. Hükümet, bu şekilde aşılama oranını daha da artırmayı hedeflerken, sağlık personeline olan ihtiyacın ciddi boyutlara ulaştığı bilgisini paylaştı.

Öte yandan Fransız pratisyen hekimler kendi muayenehanelerinde aşı çalışmalarına başlarken, eczacıların da pazartesi gününden itibaren görev yapmya başlayacakları açıklandı. 

Yeterli yatağın kalmadığı Fransa'da, hastalar Belçika'ya naklediliyor

Fransa'da günlük vaka sayısı ve hastaneye yatış sayısı ise hala yüksek oranlarda seyretmeye devam ediyor. Fransa'da hastalar ilk kez başkent Paris'ten yeterli yatağın bulunduğu bölgelere transfer edilmeye başlandı. Bazı hastaların Kuzey Fransa'dan Belçika'ya nakledilmeye başlandığı belirtildi.

Fransa'da aralık ayının sonundan bu yana 6,4 milyon doz aşı uygulanırken, bunların 2 milyonunun ikinci doz aşıları olduğu bilgisi paylaşıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın 

©️SONHABER.EU