Fransız medyasında çıkan habere göre Beauvais-Tillé (Paris yakınları), Lille, Lyon, Nice, Nantes ve Toulouse havaalanları alınan bomba tehditleri nedeniyle boşaltıldı. Belçika basınında ise Oostende havalimanında bomba alarmı verildiği belirtildi.

Franceinfo'nun bir polis kaynağına dayandırdığı haberinde Çarşamba günü sabah saatlerinde altı havalimanında bomba tehdidi alındığı ve yetkililerin kontrol amaçlı olarak alanlarda bulunduğu belirtildi.

Franceinfo’ya göre saldırı tehdidi e-posta yoluyla havalimanlarına ulaştırıldı.

Fransa Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, şu an için söz konusu havalimanlarından kalkan uçak olmadığını belirtti. Yeni inen uçaklarda ise ya yolcular pist sonunda inerek terminale geri dönüyor ya da uçakta beklemeleri isteniyor.

Belçika’da bomba alarmı
Belçika’da Oostende havaalanı da çarşamba sabahı e-posta yoluyla gelen bir bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı. Ülke basınında çıkan haberlerde alanda bulunan yaklaşık 50 kişinin alanın dışında bekletildiği ve polis ekip0lerinin kontrol yaptığı belirtildi. Lillie’den gelen bir uçağın yolcuları ile birlikte pistte bekletildiği belirtildi. 

Oostende havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada “Birkaç havaalanına gönderilen tehdit dolu e-postalar nedeniyle Oostende Havaalanı boşaltıldı. Bu sabah saatlerinde alanda yolcu bulunmamaktadır, ancak güvenlik hizmetleri herhangi bir risk almamaktadır. Havaalanı, patlayıcı madde tespit köpekleri ile tedbir olarak aranıyor. Güvenlik hizmetleri durumu yakından takip ediyor.” şeklinde ifade kullanıldı

Fransa'da güvenlik önlemleri artırıldı
Fransa, "acil durum saldırısına" (en yüksek seviye) geçerek Vigipirate alarm seviyesini yükseltmeye karar verdi ve Pazartesi gününden bu yana ülkedeki Sentinel Operasyonu'ndan 7 bin askeri seferber etti.

Fransa'da, Arras kentinde bir öğretmenin İslamcı terör saldırısında öldürülmesinin ardından en yüksek terör alarmı verildi. Bu hafta Salı günü Versay Sarayı, birkaç gün içinde ikinci kez bomba tehdidi nedeniyle boşaltıldı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş