Fransız Eğitim Bakanı, ‘radikalleşen öğrencilerin’ eğitimine son verdirerek bu gençleri “bu konuda uzmanlaşmış bir merkeze” almak istiyor.  Bakan Gabriel Attal'a göre, hükümetin gözetiminde olan binden fazla radikalleşmiş genç bulunuyor. Fransız eğitim sisteminin radikalleşmeyi önlemede büyük rolü olduğunu belirten Bakan, ancak yeterli olmadığını, bu gençler için evde eğitimin de uygun olmadığını düşünüyor.

France 2’ye bir röportaj veren Bakan “Öğrencilerin ifadeleri, davranışları veya eylemleri nedeniyle potansiyel bir tehdit oluşturduklarında, öğretmenlerimizi korumak için önlem alınmalıdır.” şeklinde ifade kullandı.

Bakana göre radikalleşmiş bu gençler için “uzmanlaşmış tesisler” oluşturulmalı. Bakan Attal Muhtemelen kapalı eğitim merkezi şeklide olacak bu tesisler için önümüzdeki günlerde Adalet Bakanı ile bir araya gelecek.

Eğitim Bakanı Attal’ın gençleri okuldan alma fikrini eleştirenler de bulunmakta. Eğitim sendikası, her gencin 16 yaşına kadar eğitim zorunluluğunun bulunduğunu, bu nedenle reşit olmayan bu gençlerin kimler tarafından eğitileceğini ve bu “özel tesislerin” kim tarafından yönetileceğini sorusunu yanıtsız kaldığını açıkladı.  

Sendika ayrıca açıklamanın zamanlaması konusunda da şaşkınlık yaşandığını kaydetti. Geçtiğimiz hafta Eğitim Bakanı ile “öğretmenlerin, radikalleşme durumunda sinyal fonksiyonu olabileceği” hakkında bir görüşme yapıldığını hatırlattı. Sendikaya göre öncelikle “radikalleşmiş öğrenci” tanımının net olması gerekiyor, ayrıca okulların bunu nasıl bildirdiklerinin de büyük önemi bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş