Fransız kamu kurumlarına yönelik siber saldırılar devam ediyor. Son kurban daha önceki ismi Pole Emploi olan İş ve İşçi Bulma Kurumu France Travail oldu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada 6 Şubat – 5 Mart 2024 tarihleri arasında web sitesine yönelik yapılan saldırılar neticesinde 43 milyon kişinin verilerinin çalındığı belirtildi.

Açıklamada çalınan veriler arasında şifre ve banka bilgilerinin bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada “Som 20 yılda kayıt yaptırmış olanlar ve France Travail web sitesinde aday hesabı olan ancak iş arayanlar listesinde yer almayan kişilerin bilgilerinin ifşa edilme ve yasa dışı olarak kullanılma riski bulunmaktadır.” ifadesine yer verildi.
 
Korsanlar tarafından ele geçirilen kişisel verilerin ise, ad, soyadı, adres, e-posta adresi, sosyal güvenlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve France Travail sitesine giriş rumuzu olduğu bildirildi. 

Fransa Postası’nda yer alan haberde soruşturmanın Paris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatıldığı ve daha sonra Paris Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ne devredildiği belirtildi.

Fransa’da geçtiğimiz haftalarda Aile Yardım Fonu’nun (CAF) sitesi ne yapılan saldırıda 33 milyon kişinin verileri çalınmıştı.

©Sonhaber.eu

Fransa’da çocukları suç işleyen bir aile oturduğu sosyal konuttan atıldı Fransa’da çocukları suç işleyen bir aile oturduğu sosyal konuttan atıldı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.