Flaman Bölge Hükümeti Eğitim Bakanı Ben Weyts, göçmenlerin anavatanlarında Felemenkçe öğrenmeleri için adımlar atıyor. Özellikle aile birleşimi yoluyla Belçika'ya gelen binlerce göçmene odaklanan Weyts, konu ile ilgili açıklamasında Felemenkçe bilgisinin Flaman Bölgesi'nde iş ve sosyal yaşam için önemini vurguladı.

Entegrasyon uzmanı Maaike De Vreese, göçmenlerin kendi ülkelerinde entegrasyon programına katılmalarını zorunlu kılmayı öneriyor.

Flaman Bölgesi'ne gelen göçmenler, ‘İkinci Dil Olarak Felemenkçe’ (NT2) kurslarına katılabiliyor ve bu kurslar bazen zorunlu oluyor. Bu kurslar Yetişkin Eğitimi Merkezi'nde veya üniversite dil merkezlerinde veriliyor ve Felemenkçe bilgisini ölçen bir test içeriyor.

Eğitim Bakanı Weyts, ülkeye gelecek tüm göçmenlere, anavatanlarında NT2 kursuna katılma imkânı tanıyacak. Bu düzenleme, göçmenlerin Flaman Bölgesi'ne seyahat etmeden önce uzaktan eğitimle Felemenkçe öğrenmelerini sağlayacak. Yeni düzenlemeyle, kursiyerlerin Flaman Bölgesi'nde bir ikametgahları olma zorunluluğu da ortadan kalkacak.

De Vreese, bu yöntemle gelecekteki entegrasyon adaylarının daha erken başlayabileceklerini ve Flaman Bölgesi'ne geldiklerinde hazır olabileceklerini belirtiyor. Ayrıca, gelecekte anavatanda zorunlu entegrasyon ve dil testlerini gerçekleştirmek için hazırlıklar yapıldığını ifade etti.

Flaman Bölge Hükümeti Entegrasyon Bakanı Gwendolyn Rutten ise 'Toplumsal Oryantasyon' kursundan sorumlu ve bu kursun durumu farklı. Rutten, Entegrasyon ve Entegrasyon Ajansı'nın eğitmenlerinin kursu uzak mesafelerden sunma beklentisini dile getiriyor. 60 saatlik ders paketi, pandemi nedeniyle dijital olarak sunuluyor. Ancak, bu kurs katılımcıların anadillerinde veriliyor, bu da tüm yeni gelenlerin katılımını daha karmaşık hale getiriyor. Rutten, AB dışından gelen ve entegrasyon zorunluluğu olan vatandaşlar için Arapça dilinde bir pilot proje başlatmayı planlıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.