Belçika'nın Flaman bölgesinde, yeni ehliyet alanların yaklaşık yüzde 10'u, sürücü belgesi aldıktan sonra zorunlu olan Geri Dönüş Eğitimi’ne katılmıyor. Zorunlu eğitim aynı zamanda ehliyet aldıktan sonra Flaman bölgesinde ikamet etmeye başlayanlar için de geçerli. bu eğitime katılmayanlar ise 4000 euroya kadar bir para cezası ile karşı karşıya kalabiliyor.

Ülkede geçtiğimiz yıllarda zorunlu hale getirilen Geri Dönüş Eğitimi, dört saat süren bir programı kapsıyor ve B sınıfı sürücü belgesi alan sürücüler, ehliyetini aldıktan sonraki altı ila dokuz ay içinde bu eğitimi tamamlaması gerekiyor. Aynı kural ehliyetini aldıktan sonra ikametini Flaman bölgesine alanlar için de geçerli.

Mobiliteit ve Openbare Werken Departmanı  (DMOW) sürücülere, Geri Dönüş Eğitimi’nin başlama süresinden yaklaşık üç hafta önce bir hatırlatma mektubu gönderiyor. Ayrıca, Mijn Burgerprofiel (Benim Vatandaş Profilim) üzerinden de bir e-posta ile bilgilendiriliyor. 

Flaman Hükümeti (Vlaamse overheid), zorunlu Geri Dönüş Eğitimi’ne katılımın, sürücünün sorumluluğunda olduğunu ancak, tüm bu hatırlatmalara rağmen halen daha yüzde 10’luk bir kesimin katılmadığını belirtiyor. 

Zamanında geri dönüş eğitimini tamamlamayan sürücülere bir uyarı gönderilerek 2 ay ek süre tanınacak ve daha önce belirlenen eğitime katılmadıkları için 61 euro ceza kesilecek. İki aylık ek süre içerisinde yine katılmayan sürücüler hakkında, DMOW tarafından bir tutanak hazırlanarak savcılığa iletilecek. Savcılık bu aşamada cezai bir işlem başlatma yetkisine sahip. Ancak savcının kovuşturma kararı vermemesi halinde kişiye DMOW tarafından 4.000 euroya kadar para cezası uygulanabilecek.

Flaman bölgesinde Geri Dönüş Eğitimi ile ilgili bilgi almak için vlaanderen.be web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber:  Halil Uygun
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Vlanderen.be

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da sosyal medyadan en az 9 kız çocuğunu istismar eden adam tutuklandı Hollanda’da sosyal medyadan en az 9 kız çocuğunu istismar eden adam tutuklandı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.