Geçtiğimiz hafta Feyenoord ve Ajax takımları arasında oynanan kupa derbisinde Ajax oyuncusu Davy Klaassen'ın çakmakla yaralanması olayı halen hafızalardayken, Feyenoord taraftarlarından güzel bir jest geldi.

Perşembe akşamı oynanan  AS Roma – Feyenoord maçında Feyenoord taraftarlarının  normal şartlarda maçın 12. dakikasında, havai fişekler patlatması ve büyük afişler açması beklenirken, De Kuip tribünleri bir anda havaya atılan rengarenk şişme oyuncaklarla şenlendi. 

Taraftarların fırlattığı şişme flamingolar, timsahlar, palmiyeler, yüzme simitleri, şezlonglar ve plaj topları renkli görüntüler oluşturdu.

Feyenoord antrenörü Arne Slot, geçen hafta gerçekleşen tabiri caizse “kara günden” sonra, taraftarın verilen sinyali anladığını ve tribünlerde yeniden güzel bir atmosferin oluştuğunu belirtti.

KNVB’den sıkılaştırılmış kurallar kararı

Feyenoord Ajax KNVB Hollanda

Çarşamba akşamı Rotterdam’daki De Kuip Stadyumu’nda oynanan Hollanda Kupası yarı final maçında Davy  Klaassen, Feyenoord tribünlerinden atılan bir çakmağın kafasına isabet etmesi sonucu yaralanmıştı.

Bu olay sonrası maça yarım saat ara verildi. Klaassen’in, “şiddete prim vermemek için” sahaya dönmesi üzerine maça devam edildi.

Hollanda Futbol Federasyonu KNVB, kupa derbisinin ardından, benzer olayların tekrar yaşanmaması için, ivedilikle stadyumlarda kuralların sıkıştırılmasını kararlaştırdı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.