Enschede Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamada Süryani soykırımını anmak amacıyla dikilmesi planlanan anıtın inşasının iptal ettiği duyuruldu. Belediye yetkilileri, iptal kararını Hdv Selimiye camii başkanı Abdurahman Biçic'ye telefonla ileterek Türk halkına duyurdu. 

27 Mayıs 2023 tarihinde kentte bir protesto yürüyüşü düzenlenmişti bu organize yürüyüşte birde basın bildirisi okunmuştu. Belediye Meclisi'nin almış olduğu bu kararı netleştirmesi, bazı kesimler tarafından rahatlatıcı bir gelişme olarak değerlendirildi.

Sözde Süryani soykırımı anısına yapılan anıtın inşasının iptal edilmesi, Türk toplumu tarafından olumlu olarak karşılandı. 

Belediye yetkilileri, iptal kararını alırken çeşitli faktörleri dikkate aldıklarını belirtse de, gerekçe net olarak açıklanmadı.

Enschede Tapan  02

Enschede Tapan 03

Haber: Sedat Tapan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş