Hollanda’nın ikinci büyük enerji tedarikçisi Eneco, Gazprom’un Bulgaristan ve Polonya’ya olan gaz sevkiyatını kesmesi sonrasında yaptığı açıklamada, şuanda Hollanda’da korkulacak bir durum olmadığını belirtti.

Nu.nl sitesine bir açıklama yapan Eneco, şu anda tüketicilere ve şirketlere yapılan gaz tedarikinde bir sıkıntı yaşanmadığını ve yaşanmasını da düşünmediklerini dile getirdi.

Şirket sözcüsü, Eneco’nun toplam gaz tedarikinin yüzde 10 ila 15’i kadarını, Gazprom şirketinin bir alt kuruluşu olan Wingaz aracılığıyla sağladığını belirtti. Sözcü ayrıca  Wingaz ile 2010 yılında yapılan anlaşmanın 2030 yılına kadar devam ettiğini kaydetti.

Rusya Bulgaristan ve Polonya'ya gönderdiğ gazı kesti
Rus devi Gazprom bugün yayınladığı basın bildirisinde, Bulgaristan ve Polonya’ya olan gaz sevkiyatının durdurulduğunu açıkladı

Şirket açıklamasında "Gazprom, rubleyle ödeme yapmadıkları için Bulgaristan ve Polonya'ya doğal gaz sevkiyatını tümüyle durdurdu." ifadesine yer verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 23 Mart'ta doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planını duyurdu. Bu karar 31 Mart tarihinde imzalanan kararnameyle yürürlüğe girdi. Kararnamede Rus gazı alan ülkelerin, Gazprombank'ta hesap açmaları, ödemeleri bu bankaya yapmaları ardından söz konusu fonların Moskova Borsası'nda rubleye çevrilmesi öngörülüyor.

"Şuanda korkulacak bir durum yok"
Eneco sözcüsü ruble ile yapılan satışlar ve Wingaz ile yapılan kontrat hakkında daha fazla açıklama yapmaktan kaçınırken, sadece şuanda bir sorun olmadığına vurgu yaptı.

Sözcü kendisine yöneltilen, “Şuanda tüketici ve şirketler endişe duymalı mı?” sorusuna ise “Şu anda teslimatlarımız ile ilgili herhangi bir şüphe duymamız için hiçbir neden yok.” şeklinde yanıtladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın