Almanya'da borçlu yaşayanların sayısında artış gözlendi. Bu yıl itibarıyla borçlu sayısı 44 bin artarak 6 milyon 700 bine yükseldi.

Creditreform adlı kuruluşun açıkladığı yeni borçlular istatistiğine göre eyaletler arasında en az borçlunun yaşadığı yer Bavyera, borçluların en fazla ikamet ettiği yer ise Bremen oldu. Bavyera Eyaleti'nde nüfusun yaklaşık yüzde 8'i, Bremen'de ise yaklaşık yüzde 15'i borç içinde bulunuyor. Almanya genelinde borçlu oranı yaklaşık yüzde 10 civarında.

BERLİN SONDAN İKİNCİ

Başkent Berlin ise yaklaşık yüzde 13'lük bir oranla sondan ikinci durumda bulunuyor. Başkentte her sekiz kişiden birinin ortalama 34 bin Euro borcu var. Cinsiyete göre ayrım yapıldığında ise erkeklerin ortalama borcu yaklaşık 40 bin, kadınlarınki ise yaklaşık 30 bin olarak ortaya çıkıyor. Borçlu yaşama en çok işsizlik (Yüzde 17,9), hastalık (Yüzde 12,4) ve kazancın kötü idare edilmesi (Yüzde 11,5) sebebiyet veriyor.

150 BİN EMEKLİ BORÇ BATAĞINDA

Creditreform Denetleme Kurulu Üyesi Helmut Rödl özellikle yaşlılar arasında borçlu yaşamın jet hızıyla arttığına dikkat çekti. "Yaşlılar arasında borçluların sayısı ürkütücü bir şekilde artıyor." diyen Rödl yaşlılar başka bir deyişle emekliler arasında 70 yaşını aşmış borçlu sayısının iki yıl içinde yüzde 35 oranında artış gösterdiğini ve borçlu yaşlı sayısının Almanya'da 150 bin civarında bulunduğunu bildirdi. Yaşlıların borç tutarı ise ortalama 50 bin Euro olarak açıklandı. Emekliler arasındaki borçlu yaşama, çalışma hayatında kazanılan maaş ile emeklilik maaşı arasındaki farkın sebebiyet verdiği, emekliye ayrılanların düşük emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığı belirtildi.

Kaynak Haberler.com