Eindhovan’da 30’uncusu gerçekleştirilen ve Almanya’nın Solingen şehrinde 5 Türkün yanarak can verdiği olay sonrası başlayan meşaleli yürüyüşe bu yıl da yüzlerce kişi katıldı. Geçtiğimiz hafta Cumartesi akşamı Eindhoven Wilhelminaplein’da toplanan Türk ve Hollandalılardan oluşan yüzlerce kişi, önce kilisedeki törene katıldı, ardından Fatih camiini ziyaret etti.

Solingen faciasında hayatını kaybedenleri anmak için başlatılan meşaleli yürüyüş zaman içerisinde şehirdeki Hıristiyanlar ve Müslümanlar arasındaki bağı güçlendirmek, yaşanan kayıpları anmak ve yeni yıla daha umutla başlamak için yapılan bir yürüyüş haline geldi.

Catharina Kilisesinde bir araya gelen Hristiyan ve Müslüman topluluk önce kilisede yapılan törene katıldı. Törende İmam Hikmet Önder ve Papaz Rob Kosterman ile Gerdien de Graaf barış ve şehirde birlik için dualar okudu. 

Kilisede konuşma yapan Papaz Rob koesterman, “Farklılıklarımıza ‘rağmen’ değil, ancak ‘sayesinde’ birlikte yaşayabiliriz. Hayatın iniş ve çıkışlarına paralel olarak, insanların Tanrı'ya yöneldiğini veya ondan yüz çevrildiğini görürüz. Olan tüm bu olayların ortasında sevgi dolu bir güce dönün. Kuran'da da Allah'ın çok merhametli olduğu belirtilmekte.” dedi.

Yakılan meşalelerle bir anda Wilhelminaplein’ı ışık şovuna çeviren topluluk, daha sonra ellerindeki meşalelerle yürüyüşe başladı. 

Eindhovense Dagblad gazetesine açıklama yapan bazı katılımcılardan bazıları, şuanda Ukrayna’da yaşanan savaş için yürüdüğünü, bir başkası ise topluluklar arasındaki bağ ve tolerans için yürüdüğünü dile getirdi.

Yürüyüşün son durağı ise Fatih Camii oldu. Camide hazırlanan mercimek çorbaları katılımcılara dağıtıldı, cami hakkında bilgiler verildi. 

1993 yılında Almanya’nın Solingen kentinde bir Türk ailesinden 5 kişinin yanarak can verdiği hain saldırı sonrası başlayan meşaleli yürüyüş, bugün daha çok birlik, beraberlik ve barış için yapılmakta. 
©Sonhaber.eu
Foto: ED video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.