Pazartesi akşamı, Eindhoven Heezerweg adresindeki bir camiden çıkan cemaat, elinde bıçak sallayarak dolaşan bir saldırganla karşılaştı. Saldırgan bir kişiyi yaraladı. Polis olay sonrası zanlıyı gözaltına aldı.

Yerel basında çıkan haberlere göre akşam namazı esnasında caminin kapısı gürültülü bir şekilde vurulmaya başladı. Camideki birkaç kişi dışarı çıktığında karşılarında gömleksiz, sarhoş bir adamın büyük bir bıçakla orada durduğunu gördü. Adam elindeki bıçağı sallayarak cemaate doğru yaklaştı. Camiden çıkan kişilerden biri bıçak darbelerinden kendini kurtardı ancak bir diğer kişi bıçağı uzaklaştırmaya çalışırken elinden ve kolundan yaralandı.  

Polis tarafından yapılan açıklamada da Heezerweg'deki binanın giriş katında caminin mescidinin bulunduğu, olayın evin birinci katına çıkan merdivenlerde meydana geldiği aktarıldı. Binanın birinci katındaki odaların kiralık olduğu aktarıldı. 

Polis, saldırının caminin önünde gerçekleşmesinin tamamen tesadüfi olduğunu kaydetti.

Saldrıgan yakalandı
Bu saldırıdan sonra skuter ile kaçan 41 yaşındaki saldırgan saat 21:40 civarında Spiraeastraat'ta yakalandı. Saldırganın elindeki bıçağı sokağa attığı ve kaçarken kullandığı skuterı ise bir iki sokak ötede terk ettiği belirtildi.

Saldırganın yaraladığı kişi olay sonrası hastaneye kaldırıldı ve eline atılan birkaç dikişten sonra taburcu edildi.

Polis, saldırının nasıl yaşandığı ve nedeni hakkında daha detaylı araştırma yapılacağını duyurdu.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş