İkinci amatör ligde şampiyon olan Eendracht Aalst, Türk sahibi Ulaş Ortakaya'nın büyük transfer planlarına rağmen lisans sorunuyla karşı karşıya. Kulüp, daha üst ligler için gerekli lisansı alamayınca, Ortakaya'nın iddialı hedefleri tehlikeye girdi.

Eendracht Aalst, geçtiğimiz Pazar günü ikinci amatör ligde şampiyon olarak büyük bir başarı elde etti. Ulaş Ortakaya şampiyonluk kutlamalarında, "1B'nin zirvesinde oynayan oyuncuları alıyoruz," diyerek iddialı planlarını duyurdu. Ancak bu planlar, kulübün karşılaştığı lisans sorunu nedeniyle tehlikede.

Eendracht Aalst, Belçika'daki dördüncü seviye olan ikinci amatör sınıfta şampiyon olmuştu. Ancak Ticaret Mahkemesi'nin kulübün tedarikçilere borcu olduğunu belirlemesi ve iki geçici yönetici ataması, Ortakaya'nın planlarını sekteye uğrattı. Kulüp, Belediye Başkanı ve Spor Şefi Matthias De Ridder'ın engellemelerine rağmen şampiyonluğu kazanmıştı. Ortakaya, "Engellere ve psikolojik saldırılara rağmen hedefimize bir adım daha yaklaştık," dedi ve ekledi: "Bu sezon yükseliyoruz, gelecek sezon yükseleceğiz ve yükselmeye devam edeceğiz."

Ortakaya, mevcut takımı güçlendirmek için 1B ve Birinci Ulusal'da zirvede oynamış oyuncuları transfer edeceklerini açıkladı. Ancak lisans komisyonu, kulübün gerekli tüm belgeleri sunmadığını ve maaşların doğru ödendiğine dair kanıtların eksik olduğunu belirtti. Ayrıca, kulüp Ocak 2024 için doğru KDV beyannamesini de sunamadı.

Şimdi kulüp, Lisans Komisyonu'nun kararına karşı itiraz edebilir veya nisan sonuna kadar ikinci ve üçüncü amatör sınıflar için lisans talebinde bulunabilir. Eğer bu lisansları da alamazsa, kulüp teorik olarak il sınıf futbolunda yeniden başlamak zorunda kalacak. Bu durum, 1B'nin zirvesinden vaat edilen oyuncuların imzalanmasını da olumsuz etkileyebilir. Kulüp, mevcut durumun sadece "bazı idari formalitelerin" düzenlenmesi gerektiğini iddia ediyor.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır? Sıla Yolu Vinyet Rehberi 2024: Hangi ülkede, nasıl ve nereden vinyet alınır?

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.