ABD Nüfus Sayımı Bürosu, dünya nüfusunun 2023’te 75 milyon arttığını ve 1 Ocak 2024 itibarıyla 8 milyarı geçeceğini duyurdu. Verilere göre, Hollanda nüfusu ise 18 milyonu bulacak.
                                                               
Nüfus Sayım Bürosu 2023 yılı içerisinde artışın yüzde 1 oranında olduğunu açıkladı.

ABD Nüfus Sayım Bürosu rakamlarına göre, 2024 yılı içerisinde tüm dünya genelinde saniyede 4,3 doğum ve iki ölüm beklenmekte.

Hollanda nüfusu 18 milyona ulaşacak
Merkezi İstatistik Bürosu'na (CBS) göre Hollanda'nın nüfusu bu yılın Ekim ayı sonunda 17 milyon 938 bin 53’dü. Nüfusun önümüzdeki on yıllarda artmaya devam ederek 2024 yılında 18 milyona, 2070 yılında ise 20 milyona ulaşması beklenmekte.

Nüfus artışının temel olarak göç ve artan yaşam süresinden kaynaklandığı belirtiliyor. CBS'ye göre 2040 yılına kadar nüfusun dörtte biri 65 yaş ve üzerinde olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.