Türkiye’de bedelli askerlik ücretinin açıklanmasının ardından Avrupa’daki vatandaşlarımızın askerlik başvuruları bugün itibariyle yeniden başladı. Askerlik ücretinin TL olarak belirlenen miktarın günlük kura göre euro karşılığı olduğu kaydedildi.

Amsterdam Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada, 1 Ocak – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında geçerli olacak dövizle askerlik hizmet bedelinin 182 bin 609 TL’nin günlük kura göre euro karşılığı olduğu belirtildi.  Ayrıca yaklaşık 145 euro değerinde havale ücreti alındığı aktarıldı.

Örnek olarak, yeni dövizle askerliğe başvuran bir kişi, bugünkü euro kuru olan 32,80’den hesaplandığında, 5 bin 567 euro ödemek zorunda.

Başkonsolosluk açıklamasında 1 Ocak 2024 tarihinde durdurulan dövizle askerlik başvurularının da yeniden başlatıldığı belirtildi.

2023 Temmuz-Aralık döneminde dövizle askerlik ücreti 122 bin 351 liraydı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.