T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu tarafından sosyal medya platformu twitter üzerinden yapılan açıklamada dövizle askerlik başvurularının 1 Temmuz 2023 itibariyle geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Paylaşımda, 26 Haziran 2019 tarihinde yürürlüğe giren 7179 sayılı Askeralma Kanunu çerçevesinde, dövizle askerlik bedeli tutarının, 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde olmak üzere yılda iki defa belirlendiği hatırlatılarak, yeni tutarın, önümüzdeki günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirleneceği belirtildi.

Yurtdışında yaşayan ve dövizle askerlik yapacak olan vatandaşların başvuruların 1 temmuz itibariyle geçici olarak durdurulacak. Bakanlık ileriki günlerde yeni tutarı belirledikten sonra başvuru başlangıç tarihi de netleşecek. Başvuruların ne zaman başlayacağı yurtdışındaki temsilcilikler aracılığıyla duyurulacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş