Utrecht'ın Doorn köyündeki yaklaşık dört bin hane için verilen uyarının Çarşamba günü de geçerli olduğu açıklandı. Vitens suya karışan bakteri için yapılan test sonuçlarının en erken Çarşamba günü belli olacağını belirtti.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan ilk uyarıda içme suyunda “enterokok” adı verilen bakteri tespit edildiği belirtilmiş, 3940 ve 3941 numaralı posta kodlarına sahip bölgelerde yaşayan vatandaşların musluk suyunu kaynatarak kullanmaları gerektiği uyarısında bulunulmuştu.

Yapılan açıklamada bu bakterilerin özellikle bağışıklık sistemi düşük insanlarda mide ve bağırsak sorunlarına neden olabileceği kaydedilmişti.

Bugün yapılan son açıklamada test sonuçlarının henüz netlik kazanmadığı, bu nedenle içmek veya yemek yapmak için kullanılan suyun 3 dakika kaynatılmasına devam edilmesi gerektiği belirtildi. 

Vitens musluk suyunun duş almak, banyo yapmak veya tuvalette kullanmak için bir sakınca bulunmadığını ifade etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş