Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden 6’sında tam donanımlı 3 bin 150 konteynerin kurulumuna başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde DİTİB'in de destek verdiği barınma alanlarının kurulumu hızla sürüyor.

Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Osmaniye ve Hatay illerinde hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen yardımlarla TDV'nin öncülüğünde ve DİTİB'in desteğiyle depremzedelerin barınması için konteynerler kuruyor.

DİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey depremin ilk gününden itibaren, DİTİB ailesi olarak depremzedelerin yaralarını bir nebze olsun sarmak için çabaladıklarını belirtti. Kuzey, nakdi yardımın yanı sıra soğuk kış şartlarında evleri yıkılan veya ağır hasarlı olduğu için evlerine giremeyen ailelerin ve özellikle çocukların konaklayabilmesi için konteyner konutlardan oluşan yerleşim merkezini kurmak için çalışmaya devam ettiklerini dile getirdi.

Hayırseverlerin bağışları ve DİTİB'in desteğiyle kurulan konteyner konutta bölgede yaklaşık 16 bin depremzedenin barınacağını belirten Kuzey, "DİTİB ve TDV iş birliğinde deprem bölgelerinde konteyner konutların sevkiyatı ve kurulumu başladı. AFAD koordinasyonunda DİTİB'in de destek verdiği toplamda 3 bin 150 konteyner ile bölgedeki yaklaşık 16 bin depremzedemiz faydalanacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Altyapı bağlantıları tamamlanınca depremzede ailelerin hizmetine sunulacak” ifadelerini kullandı.

Kuzey, şunları kaydetti: “AFAD standartlarına göre yapılan ve mevsim şartlarına uygun tam donanımlı, iki odalı, tuvalet, banyo ve mutfak bulunan 21 metrekare büyüklükteki konteynerler, eşyalı şekilde depremzede ailelere teslim edilecek. Ayrıca konteynerlerde buzdolabı, yatak, baza, ocak, ısıtıcı, şofben, halı, masa sandalye ve kanepe bulunuyor.”

ditib konteyner konut 02

ditib konteyner konut 05

ditib konteyner konut 04

ditib konteyner konut 03

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.