Elektrikli otomobil satın alan ya da kiralayanlara yardım etmek amacıyla verilen sübvansiyonlar için başvurular Ocak ayı itibariyle başladı. Vergi Dairesi Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) teşvik programına başvuru yapacak olanları, aracı kurumlara güvenmemeleri konusunda uyardı.

Açıklamada; çevrimiçi faaliyet gösteren ve vatandaşlara Elektrikli Binek Araç Teşvik Programına (SEPP) başvurmayı teklif eden şirketler olduğu ancak, bu şirketler vasıtasıyla yapılan başvuruların çoğunluğunun, gerekli koşulları karşılamadığı için kabul edilmediği vurgulandı. 

RVO, SEPP teşvikine başvuru yapacak otomobil sahiplerinin, kurumun web sitesi üzerinden “ücretsiz” olarak başvuru yapabileceğini hatırlatıldı.

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Sübvansiyon miktarı ve başvuru koşullar
Bu sübvansiyondan yararlanmak isteyen kişilerin aracı 31 Aralık 2023 tarihinden sonra satın alınmış veya kira sözleşmesinin bu tarihten sonra imzalanmış olması gerekiyor. Ayrıca, aracın yeni değerinin 45.000 euro'nun üzerinde olmaması gerekiyor. 

Yeni bir araba satın almayı tercih edenlere 2,950 euro, ikinci el araç satın alanlara ise 2000 euro sübvansiyon verilecek. 

Bu olanaktan yararlanmak isteyen araç sahipleri başvurularını Rijksdienst voor Ondernemend Nederland sitesi üzerinden yapabiliyor.

Teşvik programından en az 34 bin araç sahibi yararlanacak
Şu anda Hollanda'daki binek araçlarının yaklaşık yüzde 5'i tamamen elektrikli araçlardan oluşuyor. Verilecek sübvansiyonların elektrikli araç kullanımını teşvik etmesi hedefleniyor. Hükümet bu yardım için toplam 87 milyon euro bütçe ayırdı. Elektrikli araçlar için ayrılan bütçenin toplamda 34 binden fazla araç için yeterli olacağı düşünülüyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Marilyn Murphy - Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.