Alman Demiryolları (Deutsche Bahn), 10 Aralık Pazar gününden itibaren kış tarifesine geçiyor. Bu kapsamda bazı güzergahlarda ilave tren seferleri konulacak.

Kış tarifesi kapsamında ilave tren seferleri konulacak hatlar: Berlin-Münih, Hamburg-Magdeburg, Berlin – Wuppertal – Köln, Magdeburg – Schwerin – Rostock ve Nürnberg – Jena – Leipzig 

Ulusal tren seferleri

  • Münih ve Berlin arasındaki artırılan tren satısı ile iki şehir arasındaki her yönde günde 14 hızlı bağlantıya ulaşılacak.
  • Berlin-Wuppertal-Köln arasında iki saatlik yeni bir ek bağlantı olacak.
  • Berlin'den Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya'ya giden güzergahlarda ek bağlantılar ve daha uzun trenler kullanılacak. Bu güzergahlarda mevcut koltuk sayısı yüzde 25'e kadar artacak.
  • Nürnberg, Jena ve Leipzig arasındaki şehirlerarası bağlantıda günde bir yerine beş sefer yapılacak. Rudolstadt ve Ludwigsstadt kasabaları da uzun mesafeli seferlere bağlanacak. Bölgesel seferlerle karşılaştırıldığında Intercity ile yolculuk süresi yaklaşık 30 dakika kısalacak.
  • Magdeburg ve Hamburg arasında yeni bir doğrudan bağlantı sağlanacak.

Uluslararası tren seferleri:

  • Avusturya Federal Demiryolu (ÖBB) ile iş birliğiyle Berlin'den Paris ve Brüksel'e tren seferleri bu ay başlıyor. Bu hatta başlangıçta haftada üç kez, 2024 sonbaharından itibaren ise her gün sefer yapılacak.
  • Berlin ve Amsterdam arasında da zaman tasarrufu sağlanacak. Sınırda tren değiştirmeye gerek kalmayacak. Bu da Berlin'den Amsterdam'a giden yolcuların varış noktalarına yaklaşık 30 dakika daha hızlı ulaşacakları anlamına geliyor.

Bilet ücretleri artacak
Kış tarifesi ile birlikte; şehirlerarası sefer sayılarının artmasının yanı sıra, bazı tren fiyatları da değişecek.

Esnek biletler (Flexticket) yaklaşık yüzde 5 zamlanacak. Örneğin, Berlin-Münih arası bir esnek biletin fiyatı 79 eurodan 83,45 euroya çıkacak. Bahncard 25'in fiyatı da 3 euro artarak yıllık 62,90 euroya çıkacak.

Tasarruflu bilet fiyatları (Sparpreisen) ve Bahncard 50 fiyatları aynen kalacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş