Türkiye’de yaşanan depremin bilançosu her geçen saat artarken, farklı ülkelerden vatandaşlar gerek nakdi gerekse ayni yardım kampanyalarına destek vermeye çalışıyor. 

Maddi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlar,  yaşadıkları ülkelerde başlatılan bağış kampanyalarına olduğu gibi bizzat Türkiye’deki bağış kampanyalarına da destek vermek istiyor. Ancak bu konuda çok önemli bir husus bulunuyor. 

Bir IBAN işlem merkezinde çalışan bir okuyucumuzun uyarısı, Türkiye’deki kurumlara banka yolu ile bağış yapacakların gerçekten çok dikkat etmesi gereken bir konu olduğunu gösterdi.

Hesap numarası ve hesap bilgisi doğru girilmeli
Yurtdışında yaşayan ve kendi banka hesabı aracılığıyla kurum kuruluş veya dernek hesaplarına para göndermek isteyen vatandaşlar, euro veya dolar IBAN numarasına göndermedikleri takdirde, gönderilen para ya Türk bankası tarafından reddediliyor veya ortak hesaba alınıp incelemeye tabi tutuluyor. 

Bu durumda gönderilen miktar zamanında hesaba geçmediği için gecikmeler yaşanıyor.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
Kendi bankanız üzerinden AFAD, IHH, Kızılay veya Ahbap Derneği v.b. hesaplara bağış yapacağınız zaman mutlaka
- Hesap adı bilgisini doğru girmeniz gerekmekte,
- Euro olarak gönderilen bağışlarda mutlaka EURO IBAN numarasının girilmesi lazım
- TL IBAN numarası bulunan hesaplara euro olarak bağış gönderildiğinde, zamanında yerine ulaşmıyor veya reddediliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.