Belçika'nın Limburg eyaletindeki 2 Amatör B grubunda yer alan Beringen Türkgücü, deplasmanda karşılaştığı Heusden-Zolder karşısında kritik bir galibiyet elde etti. Sezonun 25. haftasında oynanan maçta, takım her ne kadar üst düzey bir oyun sergileyememiş olsa da zorlu rakibi karşısında galibiyeti almayı başardı ve Play-Off iddiasını sürdürdü. 

_ND33403 (1)

Karşılaşma, Beringen Türkgücü'nün vuruşu ile başladı ve heyecan dolu anlarla doluydu. İlk ciddi gol fırsatını Heusden-Zolder, 15. dakikada yakaladı ancak Beringen Türkgücü'nün kalecisi Ahmed Belkheir, kritik bir kurtarış yaparak golü önledi. 20. dakikada Heusden-Zolder, sol kanattan gelen bir topu iyi değerlendirerek skoru 1-0 yaptı. Beringen Türkgücü ise, 40. dakikada Şükrü Taşpınar'ın kafa golüyle eşitliği sağladı ve ilk yarı 1-1 sona erdi.

_ND43613 (1)

İkinci yarıda Beringen Türkgücü, oyunda bir miktar toparlanma gösterdi. 56. dakikada Hüseyin Bilican, rakip savunmayı çalımlayarak attığı muhteşem golle takımını 2-1 öne geçirdi. Ancak Heusden-Zolder, 75. dakikada attığı kafa golüyle tekrar eşitliği sağladı. Maçın sonlarına doğru artan tempo ve heyecan içinde, 78. dakikada Şükrü Taşpınar, Beringen Türkgücü için bir kez daha sahneye çıktı ve attığı golle takımını 3-2 öne geçirdi.

Maçın son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Heusden-Zolder, beraberlik golü için yoğun baskı kurarken, Beringen Türkgücü defansı başarılı bir şekilde direnç gösterdi. Hakemin maçı uzatmasına rağmen Heusden-Zolder, eşitlik golünü bulamadı ve maç Beringen Türkgücü'nün 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

_ND33298 (1)

Beringen Türkgücü antrenörü İsmail Kaya, maç sonrasında Sonhaber.eu’ya yaptığı açıklamada, "Özellikle ikinci yarıda takımımızın gösterdiği mücadele beni memnun etti. Bu zorlu deplasmandan 3 puanla dönmek büyük başarı. Play-Off iddiamızı koruyoruz ve her maçımızı bu ciddiyetle oynayacağız," dedi. 

Beringen Türkgücü, kalan maçlarında aynı mücadeleci ruhla devam ederek, üst sıralara tırmanmayı hedefliyor. Taraftarlar da, Play-Off hedefine ulaşılması için takımlarını coşkuyla desteklemeye devam edecekler.

_ND33372 (1)

Beringen TürkgücüKalede Ahmed Belkheir, Burak Kürkan, Hüseyin Bilican, Şükrü Taşpınar, Yunus Kılıç, Ömer Güvercin, Onurcan Aydın, Kahraman Can, Furkan Öztürk, Bünyamin Kaya ve Mikail ÇalışkanYedek Semih Şafak Kaya, Okan Kandemir, Mikagil Kışlalı ve Engin İnce

Fotoğraf ve haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Hollanda ve Belçika’da öğrencilerin eylemi devam ediyor Hollanda ve Belçika’da öğrencilerin eylemi devam ediyor

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.