Hollanda'da 22 Kasım'da yapılacak parlamento seçimlerine hızlı bir giriş yapan DENK Partisi, lideri Stephan van Baarle'nin hemen arkasında ikinci sıra adayı olarak Doğukan Ergin'i belirledi.

31 yaşındaki Ergin, hızla yükselen bir siyasetçi olarak tanınıyor. Schiedam şehrinde doğan ve halen belediye encümen azası olarak görev yapan Ergin, bu atamanın, DENK'in genç ve yetenekli kadrolarla birlikte daha güçlü bir geleceğe ilerlediğinin bir işareti olduğunu belirtti.

Ergin, siyasi kariyerine 2018 yılında DENK Partisi'nde başlayarak kısa süre içinde Schiedam'daki DENK grubunun başkanlığını üstlendi. 2022 yılında, Schiedam'da DENK Partisi'ni ikinci büyük parti haline getirerek, etkileyici bir başarıya imza attı. Bu başarı, DENK'in koalisyon görüşmelerine öncülük etmesini sağladı ve sonuç olarak Ergin, Schiedam'da belediye encümen azası olarak atanmıştı.

Belediye encümeni olarak, Ergin, Çevre Hizmetleri ve Eğitim gibi önemli konularda sorumluluklar üstleniyor. Huzurlu ve sağlıklı bir çevrede yaşamayı teşvik etmek, semtlere özel eylem planları geliştirmek ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla çeşitli projeler başarıyla hayata geçirildi.

Doğukan Ergin, seçimlere kadar belediye yönetimindeki görevine devam edecek ve önemli projeleri başarıyla tamamlayarak, sorunsuz bir devir-teslim süreci sağlamayı planlıyor.

Ergin, "22 Kasım'daki seçimler, haklarımıza sahip çıkmak için hayati bir dönüm noktası olacak. İnsanların kökenleri veya inançları nedeniyle dışlanmasının artık son bulması gerekiyor. Parlamentoda, herkesin kendisi olabileceği, ayrımcılığa ve İslam karşıtlığına yer olmayan bir Hollanda için mücadele etmek istiyorum" dedi.

DENK lideri Stephan van Baarle ise, "Doğukan'ın bu seçimlerde bana yoldaş olmayı kabul etmesinden dolayı gururluyum. Genç yaşta sergilediği liderlik ve siyasi başarılar, onun üstün yetenekli bir kişi olduğunu açıkça gösteriyor. Kendisinin parlamentoda da başarılı olacağına dair şüphem yok. Birlikte, ülkemizin ve toplumumuzun haklarını savunmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran