Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Hollanda'da PVV, VVD, NSC ve BBB koalisyonu hükümet kurmak üzere anlaştılar. Açıkladıkları mutabakat metni bugün kamuoyu ile paylaşıldı. DENK Partisi lideri Van Baarle, yaptığı açıklamada, Wilders (PVV), Yeşilgöz (VVD), Omzicht (NSC) ve Van der Plas (BBB) gibi aşırı sağcı siyasi aktörlerin Hollanda için karanlık bir gelecek hazırladığını belirtti.

Van Baarle açıklamasında bu ittifakın, kamu hizmetlerini parçalayarak, eğitim ve sağlık alanlarında milyarlarca euro kesintiye giderek ve asgari ücrette söz verilen artışı geri çekerek ülkeyi felakete sürükleyeceğini ifade etti. Ayrıca, işsizlik maaşının süresinin azaltılması ve yoksullukla mücadelede somut adımlar atılmamasını da “içler acısı bir durum” olarak nitelendirdi.

Van Baarle: Bu İslam karşıtı bir ittifaktır
Aşırı sağ ittifakın İslam karşıtlığını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirten Van Baarle, Geert Wilders'in İslam karşıtı söylemlerinin bu anlaşmanın merkezinde yer aldığını kaydetti.

Ezan, başörtüsü, kuran kursları, çifte vatandaşlık
DENK lideri, koalisyon protokolünde “Ezanın kısıtlanması, polis ve belediye memurlarının başörtüsünün yasaklanması, Kuran kurslarının denetime tabi tutulması” gibi adımların yanı sıra çifte vatandaşlığın yasaklanması gibi vahim kararların yer aldığını bu nedenle ittifak anlaşmasının korkunç boyutlarda olduğunu sözlerine ekledi.

İsrail ve Ermenistan dostu koalisyon
Dört sağ partiden oluşan koalisyonun İsrail yanlısı olduğunu ve İsrail'in haklılığını sürekli vurgulayarak, Hollanda'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşımayı planladığını belirten Van Baarle, bu koalisyonun aynı zamanda İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği suçları ödüllendirmeyi amaçladığını ifade etti.

Gazze'deki zulme karşı çıkan eylemcilerin gösteri haklarını ellerinden almaya çalıştıklarına da dikkat çeken Van Baarle, koalisyon ortaklarının Azerbaycan'ın haklı Karabağ davasının karşısında, Ermenistan'ın yanında yer alınmasını sert bir dille eleştirdi.

“Hollanda için büyük bir tehlike” 
Van Baarle son olarak, yeni kurulan koalisyonun Hollanda için büyük bir tehlike olduğunu ve önümüzdeki dört yıl boyunca bu hükümete karşı mücadele edeceklerini belirtti, ırkçılık ve ayrımcılığın normalleştirilmesine her zaman karşı çıkmaya devam edeceklerini ve devlet hizmetlerinin kesintiye uğramasına izin vermeyeceklerini vurguladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş