Denk Partisi lideri Stephan van Baarle, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Pazar günü Holokost Müzesi'nin açılışına katılmasına tepki gösterdi. Bu konuda soru önergesi sunduğunu dile getirdi.

Denk lideri, X'te yayınladığı mesajında Cumhurbaşkanı Herzog'un, İsrail güçlerinin Hamas savaşçılarına karşı mücadelede çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu Gazze'deki savaş suçlarına katkıda bulunduğunu iddia etti. "Kralımız onun yanında durmamalı. (Holokost’u kastederek) Anmalı, evet. Ancak Gazze'ye düşen bombaları bizzat imzalayan bu şeytani figürün yanında değil." şeklinde ifade kullandı.

Van Baarle konuyla ilgili olarak parlamentoya soru önergesi sundu. Kabinenin Herzog'u Hollanda'dan sınır dışı etmesini ve istenmeyen kişi ilan etmesini isteyen Van Baarle, Herzog'un bu hafta sonu Hollanda'ya gelmesi halinde Uluslararası Suçlar Yasası uyarınca tutuklanıp tutuklanmayacağını sordu ve hafta sonundan önce sorularına yanıt istediğini belirtti.

Denk Partisi, Herzog'un ‘Den Haag’daki Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırıma teşvik ya da azmettirme suçlamasıyla hesap vermek için gelmesi gerektiğini aksi halde Hollanda'ya kabul edilmemesi gerektiğine inanıyor.

©Sonhaber.eu

Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.