Dün başlayan ve kısa süre içerisinde tırmanan Hamas-İsrail çatışmasının yankıları devam ediyor. Bu çerçevede, DENK Partisi lideri Stephan van Baarle bir açıklama yaptı.

''Yıllardır Filistinliler, İsrail'in ırkçı rejiminin kurbanı olmuşlardır. Filistin toprakları yasa dışı bir şekilde ellerinden alındı, en büyük açık hava hapishanesinde yaşamaya zorlandılar. Gazeteciler, bu çatışmada hayatını kaybetti. Filistinli çocuklar, İsrail askerleri tarafından hedef alındı. Şu an yaşananlar, tırmanan bir çatışmanın işaretleri.

DENK Partisi olarak, Filistinli çocukların ya da İsrailli vatandaşların hedef alınmasını kınıyoruz. Ancak, İsrail'in önceki eylemlerinde birçok siyasi parti ve ülke sessiz kaldı. Filistin topraklarının gasp edildiği, Filistinlilerin açık hava hapishanesinde yaşamaya zorlandığı zamanlar boyunca bu sessizlik sürdü.

Bu çatışmanın kalıcı bir çözüme kavuşması, Filistinlilere eşit haklar tanınarak mümkündür. DENK Partisi olarak, Filistin devletinin tanınmasını ve Filistinlilerin özgür ve eşit koşullarda yaşamalarını destekliyoruz. Ancak endişemiz, İsrail'in sert bir misilleme yapması yönünde. Bu nedenle Filistin halkının zarar görmemesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırıyoruz. Tansiyonun düşürülmesi ve eşit hakların tanınması, ana vurgumuzdur. Sadece bu adımlarla bölgede kalıcı bir barış sağlanabilir.''

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran