DENK Partisi lideri, Geert Wilders liderliğindeki aşırı sağcı ve ırkçı Özgürlük Partisi (PVV), Hollanda Diyanet Vakfı'nın (HDV) faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik önerge sundu. BU önergeye karşı çıkan DENK Partisi lideri Stephan van Baarle, önergeyi sert bir dille eleştirdi.

Van Baarle, "Hollanda Diyanet Vakfı, Hollanda'daki Türk toplumunun can damarlarından biridir. Müslüman Türk toplumunun manevi ihtiyaçlarını karşılamakta, kültürlerini ve değerlerini yaşatmalarını sağlamaktadır. Faaliyetlerinin yasaklanması açık bir şekilde din özgürlüğüne ve Türk toplumunun kültürel haklarına saldırı anlamına gelir" şeklinde konuştu.

Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı

PVV partisinin, Hollanda Diyanet Vakfı’nı (HDV) kapatmayı öngören önergesi, Diyanet'in toplum yararına yaptığı birçok faydalı çalışmayı gölgelemektedir. Hukuk devleti ilkelerine tamamen aykırı olan bu tehlikeli teklif, kabul edilemez niteliktedir. Öneride yer alan iddialarda Hollanda Diyanet Vakfı karalanmakta ve gerçeklerden uzak ifadeler kullanılmaktadır. Daha da önemlisi, binlerce gönüllü ve yöneticisiyle Diyanet'te eğitim faaliyetleri yürüten, hayır işleri yapan, gençlerle ilgilenen ve toplumun bir araya gelmesini sağlayan kişilere büyük bir haksızlık yapılmaktadır.,

Hollanda'daki Türklerin birlik ve beraberliğinin Diyanet sayesinde pekiştiğini vurgulayan Van Baarle, "Camilerde bir araya gelmek, bayramları kutlamak, geleneklerini yaşatmak Türk toplumunu ayakta tutmaktadır. Diyanet'in kapatılması demek, Türklerin asimilasyona mahkum edilmesi, kültürlerinin yok edilmesi demektir" ifadelerini kullandı.

Van Baarle, ırkçı ve İslam karşıtı bu önergeyi şiddetle kınayarak "Hollanda'daki yüzbinlerce Türk'ün haklarına ve özgürlüklerine kimsenin dokunamayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Türk toplumunun inançlarını özgürce yaşamalarına engel olunmasına asla izin vermeyeceğiz." dedi. Sözlerini, "Bu önerge aşırı sağcı bir nefret söylemidir, Müslüman Türk toplumunun haklarına saygı gösterilmeli" çağrısı yaparak sonlandırdı. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş