Enschede Belediye meclisinin çoğunluğu pazartesi günü VVD'nin şehirdeki çöplerle mücadele önerisini kabul etti. Tasarıda sokaklara çöp atanlara 1000 euroya kadar para cezası verilmesi önerildi. Ancak bunun yürürlüğe girebilmesi için ulusal çapta karar çıkması gerekecek.

Tasarıyı sunan VVD’li Meclis üyesi Malkis Jajan’a göre şu anda insanların sokağa çöp attıklarında aldıkları para cezaları hiçbir işe yaramıyor. Bu nedenle Jajan, para cezalarının işlenen ihlal başına 1.000 euro'ya çıkarılacağı bir pilot uygulama başlatılması gerekiyor. Verilen para cezasını ödeyemeyenlere kamu hizmeti cezası verilmesi gerekiyor.

Sunulan teklifin kabul edilmesi, cezaların hemen yürürlüğe gireceği anlamına gelmiyor. Hollanda'da bu tür ihlallerde uygulanacak para cezaları ülke çapında belirleniyor. Belediyeler sokağa çöp atanlara en fazla 160 euro para cezası uygulayabiliyor. 

Bu nedenle Enschede'nin pilot uygulama için öncelikle devletten izin alması gerekiyor. Dolayısıyla bu katı önlemin ne zaman yürürlüğe gireceği de henüz belli değil.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı Hollanda’da bir kadın polis eski eşini öldürmeyi planlamaktan gözaltına alındı

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş