Ukrayna'nın Den Haag’daki konsolosluğu da dahil olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerindeki konsoloslukları ve büyükelçiliklerine içinde hayvan gözü bulunan kanlı paketler gönderildiği belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada paketlerin Kiev'in Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve İtalya'daki büyükelçiliklerine, Napoli ve Krakow'daki başkonsolosluklara ve Brno'daki konsolosluklara gönderildiği belirtildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda “bir gözdağı ve terör kampanyasının sürdüğüne inanmak için nedenler olduğunu” dile getirdi.

Brno'daki Ukrayna konsolosluğu, şüpheli posta nedeniyle Cuma günü erken saatlerde boşaltıldı. Çek polisi, NATO ve AB ülkelerindeki tüm konsolosluklar, büyükelçilikler ve silah şirketlerinin çalışanlarını postaları alırken son derece dikkatli olmaya çağırdı.

İspanya’da bombalı mektup
Geçtiğimiz günlerde Ukrayna'nın Madrid'deki büyükelçiliği de dahil olmak üzere İspanya'daki farklı yerlere bir dizi bombalı mektup gönderilmişti.

İspanya basınında çıkan haberlerde, ülkede ilk olarak Çarşamba günü Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği'ne ardından da Zaragoza'daki bir silah fabrikasına gönderilen patlayıcı maddeli zarfların ardından dün de Madrid'deki Torrejon de Ardoz askeri üssüne ve Savunma Bakanlığı'na bombalı mektup gönderildiği bildirildi. 

Bunun yanı sıra İspanya İçişleri Bakanlığı da Başbakan Pedro Sanchez'in ofisinin de 24 Kasım'da benzer bir mektup aldığını duyurdu.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.