Hollanda’da ilk kez bir şehirde akşam, gece ve hafta sonunda acil tıbbi yardım için farklı kurumların dahil olduğu, genel bir acil kontrol merkezi kuruluyor. Pilot proje bazında oluşturulacak kontrol merkezi, Den Haag ve çevresi için vatandaşları bilgilendirecek.

Vatandaşların çoğunluğu akşam ve gece saatlerinde veya hafta sonu aniden beliren sağlık şikayetlerinde hangi kurumu arayacağını şaşırıyor. Bazıları 112 alarm numarasını bazıları ise “huisartsenpost”u arayarak yardım almaya çalışıyor. Ancak çoğu durumda doğru adresi bulmak için hem kendi zamanlarını hem de bu kurumlarda çalışan personelin zamanını harcıyor.

Bu karışıklığa son vermek için Den Haag bölgesinde yeni bir pilot proje başlatılacak. Acil durumlar için oluşturulan genel kontrol merkezi, arayan vatandaşları doğru kuruma yönlendirecek veya bazı durumlarda oluşan rahatsızlıkta direk olarak ne yapılması gerektiği konusunda kişiyi bilgilendirecek. 

Oluşturulan Acil Sağlık Hizmeti (Spoedeisende Medische Dienst - SEMD) projesinde Den Haag bölgesinde 720 ev doktorunun bağlı olduğu Hadoks Derneği, hastanelerdeki acil servisler, GGZ, huzur evleri, bakım evleri ve evde bakım hizmeti veren kurumlar bir çatı altında toplanacak ve birlikte çalışacak. 

Proje için tüm kurumların onayının alındığı ve ocak ayında gerekli çalışmaların başlayacağı belirtiliyor. Acil Sağlık Hizmeti numarasının ise önümüzdeki yıl yaz aylarında hizmete gireceği tahmin ediliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.