Gazze ve Batı Şeria'da yaşanan katliam ve soykırım başta olmak üzere, bu katliam ve soykırımı gerçekleştiren İsrail yetkilileriyle birlikte destek veren tüm sorumluların yargılanmasını talep eden kurum ve dernekler, 10 Aralık 2024 Pazar günü büyük çaplı bir protesto eylemi ve yürüyüş gerçekleştirecek.

Den Haag’da saat 13:00’de Laan van Reagan en Gorbatsjov başlayacak protesto ve yürüyüşe binlerce kişinin katılımı olacağı tahmin ediliyor.

Protesto ve yürüyüşle ilgili bir basın bildirisi yayınlayan Avrupa Gençlik Derneği Hollanda, “İsrail, Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde yaptığı soykırımla savaş suçu işlemektedir. Ona destek verenler de bu savaş suçuna ortak olmaktadır. Suçluların hukuk nezdinde yargılanması çağrısıyla, Avrupa Gençlik Derneği (AGD) olarak organize ettiğimiz "Filistin Özgür Olacak ve Savaş Suçluları Yargılanacak" protesto ve yürüyüşüne, birçok çatı sivil toplum örgütü destek vermektedir.” İfadesine yer verildi ve eyleme katılmak için vatandaşlara çağrı yapıldı.

Pazar günü düzenlenecek protesto ve yürüyüş AGD Nederland ile birlikte FIO, CIOR-H, SPIOR, PGNL, DE MIDDENWEG, BDS-NL, MRWM, PLANT EEN OLIJFBOOM, WE PROMISE, AL-QUDS, PALESTINIAN SOLIDARITY, EL-HIMMA, STICHTING KIFAIA ve COMITE 21 tarafından organize edilmekte.

filistin protest-1

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş