Haber: Sedat Tapan

Hollanda’da kayıp iki çocuk için büyük çaplı arama başlatıldı Hollanda’da kayıp iki çocuk için büyük çaplı arama başlatıldı

Den Haag'da Kamerun Ulusal Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen 2. Dostluk Turnuvasına, Hollanda'daki Türk gençlerinden oluşan takım büyük bir heyecanla katılım gösterdi. DEİK/DTİK Hollanda Temsilciler Kurulu Üyesi Tarık Saki'nin kaptanlığını yaptığı takım, turnuvada sergiledikleri sportmen tavırlarıyla dikkat çekti.

Kamerun Lahey Büyükelçisi Sayın Liguemoh Ondoua Madeleine'nin himayesinde gerçekleştirilen organizasyona; Fas, Cezayir, Kolombia, Tanzanya, Sudan ve Fildişi Sahili'nin büyükelçileri ve diplomatlarının yanı sıra Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC), Erasmus Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Enstitüsü (ISS) ve Leiden Üniversitesi temsilcileri de destek verdi.

Screenshot 20250519 002223 Gallery
Elemeleri geçemese de fair-play yaklaşımıyla katılımcılardan tam not alan Türk takımında, Tarık Saki'nin kardeşi ve çevre uzmanı şirket sahibi Yusuf Saki de yer aldı. Turnuva sonunda katılım ödülünü alan Tarık Saki, Kamerun televizyonuna verdiği demeçte memnuniyetini dile getirdi.

  • Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Final maçında Hollanda takımını mağlup eden Fas ekibi, turnuvanın şampiyonu oldu. Etkinliğe TOV Den Haag Başkanı Funda İleri ve insan kaynakları şirketi sahibi Tuğba İleri kardeşler de katılarak destek verdiler.

Screenshot 20250519 002126 Gallery

Turnuva, Hollanda'nın Den Haag kentinden tüm dünyaya dostluk mesajı verilerek sona erdi. Kapanış etkinliklerinde Kamerun'a özgü dans gösterileri yapılırken, katılımcılara geleneksel Kamerun yemekleri ikram edildi.

Screenshot 20250519 002109 Gallery
©Sonhaber.eu