Den Haag belediyesi çocukların dil gelişimini desteklemek için okul öncesi ücretsiz eğitim verecek. Çocukların ilkokulda daha kolay iletişim kurabilmelerini sağlamak ve dil konusunda geri kalmalarını önlemek için geliştirilen eğitim programı, 1 Ocak 2024 itibariyle başlatılacak. Eğitim programında çocuklara haftada on altı saat ücretsiz eğitim verilecek.

Bugün basına bir açıklama yapan belediye sözcüsü şu anda çok sayıda çocuğun ilkokula başladığında dil konusunda geride olduğunu ve bu durumun onların tüm hayatlarını etkileyecek durumda olduğunu dile getirdi.

Belediye ebeveynleri okul öncesi eğitim hakkında bilgilendirmek için çocuk danışmanları ile birlikte çalışacak. Bunun yanı sıra ebeveynlere de çocuklarına uygun bir okul bulmaları için yardım edilecek.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş