Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının koordinasyonunda düzenlenen "100. Yıl Marşı Yarışması" için geri sayın başladı. Başvurular 31 Ocak 2023 günü son buluyor.

T. C. Rotterdam Konsolosluğu Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri nedeniyle düzenlenen "Yüzüncü Yıl Marş Yarışması"na katılım için çağrı yaptı.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri münasebetiyle tüm vatandaşlarımızın katılabileceği "Yüzüncü Yıl Marş Yarışması" düzenlenecektir. “ ifadesi yer aldı. 

Yarışmaya katılım son gün 31 Ocak 2023
Yarışmaya katılım 31 ocak 2023 tarihine kadar devam ediyor. Yarışmanın sonuçları 6 şubat 2023 günü açıklanacak.6 mart – 31 mart tarihleri arasında ise marş için gelen besteler değerlendirmeye alınacak. Son olarak aranjesi ve stüdyo kaydı yapılacak olan marş 30 nisan 2023 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

Yarışmanın seçici kurulunda, Türk müziğinin önde gelen isimleri Yücel Arzen, Aşkın Tuna, Garo Mafyan, Özdemir Erdoğan, Cengiz Erdem, Sinan Akçıl, Tuluyhan Uğurlu ve Aydın Sarman'ın yanı sıra Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan ile yazarlar Tufan Gündüz, Hayati Develi, Cahit Koytak, Erol Erdoğan ve Pelin Çift yer alıyor.

Şiir ve beste olmak üzere 2 kısımdan oluşan yarışmaya ilişkin bilgi "www.yuzuncuyilmarsi.com" adresinden alınabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.