Almanya’nın Duisburg kenti yakınlarında bulunan Neukirchen-Vluyn kasabasında düzenlenen bir toplantıya katılan AK Parti İstanbul milletvekili, Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, seçim döneminde gurbetçilere verilen vaatlerin yerine getirileceğini belirtti.

Hürriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Sırakaya, gurbetçilerin merakla beklediği cep telefonun ve araç meselesinde şunları ifade etti: “Yurt dışındaki vatandaşlarımıza, seçim döneminde verdiğimiz taahhütlerin bire bir takipçisiyiz. İnşallah önümüzdeki haftalarda yurt dışındaki vatandaşlarımızın cep telefonu konusuyla ilgili olsun, araç meselesiyle ilgili en azından birinci neslimizi rahatlatabilecek, bir çalışma içerisinde olduğumuzu ifade edeceğiz ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız” 

zafer sırakaya

Sırakaya, “Geçmiş dönemde verdiğimiz seçim taahütlerini nasıl gerçekleştirmişsek, AK Parti bundan sonraki süreç içerisinde de, yurt dışındaki vatandaşlarımıza seçim döneminde verdiği taahütleri yerine getirebilmesi, aynı zamanda yurt dışında millet varlığımızın, Türkiye’ye olan aidiyet bilincini koruyarak, nesillerimizin bu anlamda Türkiye’ye bağlı, ama yaşadıkları ülkelerde katma değer oluşturan, yani kökleriyle olan iletişimi devam ettiren bir noktada olacak şekilde, hareket edilmesini sağlayacaktır” şeklinde ifade kullandı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için gündemde olan düzenlemelerle ilgili de Zafer Sırakaya, “Yurt dışındaki vatandaşlarımızı Türkiye’nin asli bir unsuru haline getiren bir siyasi partiyiz. Yaşadıkları ülkelerde 2014 yılı itibariyle, oy verebilme hakkı tanıdık. Sadece oy kullanabilmeleri değil, temsilcilerini Meclis’e taşıyabilmelerinin adımını attık. Şahsımda iki dönemdir Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı temsil ediyoruz. Bu dönemde Oğuz Üçüncü Bey, Meryem Göka Hanımefendi ile üç milletvekili konumundayız. Yine baktığınızda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın, yurt dışı menşeili olduğunu görüyoruz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarımızdan Akif Çağatay Kılıç’ın da, yurt dışı menşeili olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla AK Parti, yurt dışındaki vatandaşlarımızın meselelerini sadece sözde takip değil, aynı zamanda özde hem Meclis boyutunda, hem de hükümet boyutunda takip ediyor.” dedi.

Sırakaya, Almanya’da hazırlanan ve yeni yılda parlamentodan onaylanması beklenen çifte vatandaşlık yasası için, şunları söyledi: “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın çifte vatandaşlık almaları konusunda, Türkiye kendi vatandaşlıklarını koruyarak bulundukları ülkelerde entegre olmalarını, oranın sosyal hayatında daha aktif olmalarını, sürekli tavsiye eder. Sayın Cumhurbaşkanımız yaptıkları konuşmalarında, yaşadıkları ülkelerde katma değer oluşturmaları için Türk toplumunu, sürekli teşvik eder noktada hareket ettiler. Dolayısıyla Almanya’nın bugün itibariyle yaşadıkları ülkelerde, vatandaşlık hakkı vermesi, çünkü bunların birçoğu zaten bu ülkede yaşayan, bu ülkede doğmuş, ülkenin diline son derece vakıf olmuş insanlar. Dolayısıyla bu kesime vatandaşlık hakkının verilmesini biz, sadece müsbet görüyoruz. Zaten bu konuda çifte vatandaşlığa engel koyan, hiçbir zaman Türkiye olmadı. Almanya’nın da bu noktaya gelmiş olması, gecikilmiş, ama sonuç itibariyle doğru bir nokta olduğunu düşünüyoruz. Süreçle birlikte biz, iki ülke arasındaki ilişkilerin, yurt dışındaki Türk toplumunun da çok daha katma değerini sağlayan bir noktaya varacağını düşünüyoruz.”

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.