Perşembeyi cumaya bağlayan gece saatlerinde Hollanda ile Belçika arasındaki birçok sınır kapısını traktörleri ile kapatan Belçikalı çiftçilerin eylemi devam ediyor. Eyleme Hollandalı çiftçilerin de dahil olduğu belirtiliyor. Rijkswaterstaat bugün için Belçika’ya seyahat planı olan vatandaşlara bu planını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu.

Rijkswaterstaat Belçika tarafında A67 üzerinde Eersel,  , A16 üzerinde Hazeldonk ve A4 üzerinde Markiezaat’da sınır geçişlerinin mümkün olmadığı, trafiğin aksamaması için Hollanda’dan Belçika’ya giden araçların alternatif yollara yönlendirildiği belirtildi.

Bazı otoyollarda ve yerel yollarda Belçika'ya gitmek için hala seçenekler olduğunu bildiren Rijkswaterstaat sözcüsü “Ancak durumun ne kadar çabuk değişebileceğini bilmiyoruz” şeklinde ifade kullandı. Sözcü ayrıca Belçika'ya seyahat etmek isteyenlerin güncel trafik bilgilerini yakından takip etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor

ANWB'ye göre, Hazeldonk yakınlarındaki A16 çevresindeki yollar oldukça yoğun, bu nedenle sürücülere Westerschelde Tüneli, Maastricht’ten geçen A2 ve Stein’den geçen A76 otoyolu alternatifleri kalıyor.

Perşembe akşamı Belçikalı çiftçiler Hollanda sınırına yakın otoyollarda ilk barikatları kurdular. Bazı Hollandalı çiftçiler de bu protestolara katıldı. Belçika tarafında gece saatlerinde A67 üzerinde Eersel,  , A16 üzerinde Hazeldonk ve A4 üzerinde Markiezaat sınır geçişlerini kapattı. 

Güncel trafik durumunu takip etmek için Rijkswaterstaat'a ait rwsverkeersinfo.nl sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.