Brüksel'de pazartesi günü düzenlenen ve binlerce çiftçinin katılımıyla gerçekleşen protestoda Brüksel savaş alanına döndü. Çiftçiler, sabah erken saatlerden itibaren Schuman Meydanı'nın çevresinde toplanmaya başladı. Polis tarafından kapatılan yolları traktörleri ile aşan çiftçiler, meydanda toplandı.

Avrupa Birliği (AB) kurumları önünde toplanan çiftçiler yüksek maliyetler, yetersiz desteklemeler, ucuz ithal ürünler ve katı çevre politikalarını protesto etti.

Eylemde 300 kadar traktör şehrin ana yollarında ve AB ülkelerinin tarım bakanlarının toplantı yapacağı bina çevresinde trafiği kilitledi.

AB kurumları önünden geçen Rue de la Loi'yi kapatan çiftçiler, polis tarafından kurulan barikatla karşılaştı. Barikat önüne bir kamyon dolusu eski lastik ve saman balyası döken çiftçiler, bunları ateşe verdi.

brüksel çiftçi eylem 02

Belçika polisi, çevreye torpil fırlatan ve çeşitli sloganlar atan ve lastik ve saman balyalarını tutuşturan çiftçilere TOMA'larla müdahale etti.

Çiftçiler ve polis arasında yaşanan gerginlikte 3 polis memuru yaralandı. Polis zaman zaman eylemcilere karşı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Çiftçi protestoları
Son dönemde Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve Yunanistan olmak üzere pek çok AB ülkesinde çiftçiler AB tarafından uygulanan tarım politikalarını protesto ediyor ve eylemler düzenliyor.

Avrupa’daki çiftçilerin eleştirdiği konuların başında AB’nin tarım politikaları, karmaşık piyasa düzenlemeleri, doğa restorasyon hedefleri, desteklemelerdeki kesintiler, yüksek enerji, yakıt ve gübre maliyetleri, gübre ve pestisit kullanımına getirilen sınırlamalar, Ukrayna'dan gelen ucuz tahıl ürünleri ve su tasarruf tedbirleri yer alıyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.