Ciaran fırtınası Fransa ve İspanya’dan sonra Hollanda ve Belçika’da da etkili oluyor. Fırtına nedeniyle bazı ağaçlar devrildi, savrulan ağaç dalları yaralanmalara hatta ölümlere neden oldu. 

Limburg polisinin bildirdiğine göre, Venray Dr. Kortmannweg'de devrilen bir ağacın altında kalan kişi kurtarılamadı. Öğleden sonra 13.45 sıralarında meydaha gelen olayda yardım ekipleri, hava koşulları nedeniyle olay yerine ulaşmakta oldukça zorlandı. Daha fazla ağaç devrilme riski bulunduğu için yol trafiğe kapatıldı.

Den Haag'da bir kişi devrilen bir ağaç tarafından yaralandı. Den Bosch'tan Tilburg'a giden N65 karayolunda ise bir ağaç trafikte seyir halinde olan üç aracın üzerine devrildi. Bu olayda birkaç kişi yaralandı. Başından yaralanan bir kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Gent’te ağaç devrildi
Belçika medyası VRT’ta verilen habere göre Gent'te iki yayanın üzerine ağaç devrildi. Yayalardan birinin hayatını kaybettiği diğer kişinin ise yaralandığı belirtildi. Kaza, Citadelpark'ta meydana geldi. Yerel polis, fırtına koşulları nedeniyle parklara gitmeme çağrısında bulundu.

Zuid-Limburg'da, A79 otobanı Meerssen yakınlarında, üzerlerine ağaç devrilen bir otomobilin iki yolcusu yaralandı. Her iki yolcu da hastaneye kaldırıldı.

Fırtına İspanya ve Fransa’da da can aldı
Ciarán fırtınası Fransa ve İspanya’da da ölümlere neden oldu. Fransa’nın kuzeyindeki  Aisne departmanında bir kamyon sürücüsü, araç üzerine devrilen ağaç nedeniyle hayatını kaybetti. 

Kırmızı alarmın verildiği Finistère departmanında saatte 207 kilometre hıza ulaşan rüzgar nedeniyle iki kişi yaralandı. Enerji Bakanı, sosyal medya platformu X üzerinde yaptığı paylaşımda, fırtına nedeniyle Fransa'da 1,2 milyon hanenin elektriksiz kaldığını duyurdu. 

İspanya'da Madrid'in merkezinde 23 yaşındaki bir kadının başına bir ağaç düşmesi nedeniyle hayatını kaybetti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: İtfaiye

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş