Büyükelçi Ünal, Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra'nın da yer aldığı törene, "yabancı tek davetli" olarak katıldı.

Büyükelçi Ünal, Türkiye ve Hollanda arasındaki derin tarihi ve dostane bağları vurgulayan bir konuşma yaptı.

Hollanda'nın USAR.NL'yi 1999'da Türkiye'yi vuran trajik depremlerden sonra kurmaya karar verdiğini anımsatan Ünal, bu nedenle davetin çok anlamlı olduğunu ifade etti. Ayrıca Türkler ve Hollandalılar arasındaki ilişkilerin uzun bir tarihi geçmişe dayandığını ve gerçekte 1571'de başladığını belirtti.

Konuşmasında USAR.NL'ye ve Hollandalı dostlara, Türkiye'deki yıkıcı depremler sonrasında verdikleri destek için teşekkür eden Büyükelçi, "USAR ekibi 12 kişi, 1 köpek ve bir kanaryayı kurtardı. İnsanlığın tüm inançlarında bir canı kurtarmak, insanlığı kurtarmaktır. Yani sizler sadece gelecekteki aileleri değil, insanlığı da kurtardınız." ifadelerini kullandı.

Ünal, Türkiye'nin Hollanda'ya verdiği desteği de vurgulayarak, "Hollanda yıkıcı sellerle karşı karşıya kaldığında, Türkiye de her zaman hızlı destek ve dayanışma sunarak ikili ilişkilerimizin derinliğini gösterdi." şeklinde konuştu.

Hem Hollanda'nın Türkiye'ye, hem de Türkiye'nin Hollanda'ya yardımlarını hatırlatan Ünal, iki ülke arasındaki dostluğun ve işbirliğinin kriz zamanlarında dahi sınırları aşarak ortaya çıktığını ifade etti. Bu yardımların arasında "Türk dernekleri ve Türk-Hollanda topluluğunun, Temmuz 2021'de Limburg'da selden etkilenen 216 aileye yardım etmekte gecikmediği" örneği de bulunmaktadır.

Büyükelçi Ünal'ın konuşması, USAR.NL'nin son yirmi yıldaki olağanüstü başarılarını kutlarken, ortak çabaların dünyanın dört bir yanındaki insanlarda bir birlik, dayanıklılık ve umut duygusunu beslediğini vurguladı.

Ünal, sözlerini Türk-Hollanda toplumunun bir önerisini yineleyerek tamamladı: "STK'ların birçoğu bir Hollanda-Türk arama ve kurtarma ekibi kurulmasını tavsiye etti. Umarım 30. yıl dönümünüzde burada duran ve bu fikrin gerçekleşmesini takdir eden farklı bir Türk Büyükelçisi olur. Teşekkür ederim."

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.