Bulgaristan’ın Türkiye’ye açılan Kapitan Andreevo sınır kapısında geçtiğimiz bir hafta içinde kaçak olarak geçirilmeye çalışılırken yakalanan toplam para miktarının 662 bin 836 euro olduğu açıklandı. 

Yolcu otobüsü görevlisi hakkında işlem başlatıldı

Bulgaristan 22 09 2023
Bulgar yetkililerin yaptığı açıklamaya göre ilk vaka 22 Eylül’de yaşandı. Sabah saatlerinde sınır kapısına gelen 12 yolcu, bir görevli ve bir şoförün bulunduğu otobüste yapılan aramada sürücü koltuğunun altına, poşetler içerisinde 200, 100, 50, 10 ve 5 euroluk banknotlar halinde saklanmış halde bulunan paraya el konuldu. Ele geçirilen miktarın 44.850 euro olduğu belirlendi. Paranın otobüste görevli kişiye ait olduğunun belirlenmesi üzerine Türk vatandaşı olan 34 yaşındaki K.A. hakkında işlem başlatıldı.

Kamyon şoförü binlerce İngiliz sterlini ile yakalandı

Bulgaristan 26 09 2023
Aynı sınır kapısında ikinci kaçak para vakası 26 Eylül 2023 tarihinde Büyük Britanya'dan gelip, Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye mal taşıyan Türk plakalı bir kamyonda yaşandı. Aracın Türk vatandaşı şoförü yanında beyan edilecek yüksek miktarda değerli ziynet eşyası, Leva veya diğer döviz cinsinden para bulunmadığını belirtti. Şüphelenen Bulgar yetkililer aracı detaylı olarak aradığında, sürücü kabininin arka kısmındaki döşemenin arka kısmına saklanmış İngiliz Sterlini cinsinden para balyalarını buldu. Ele geçirilen toplam 83.410 İngiliz sterlinine (96.099 euro) el konuldu.  

Gaz tankını para kasası gibi kullanmış

Bulgaristan 27 09 2023
Bir hafta içerisinde en büyük miktar ise 27 Eylül’de ele geçirildi. Bu tarihte Bulgaristan’dan Türkiye’ye tek başına seyahat eden bir adamın aracında yapılan aramada bagaj bölmesinde bulunan gaz tankının özel olarak tasarlandığı keşfedildi. Gaz tankının içerisinden desteler halinde poşetlenmiş euro banknotlar ortaya çıkartıldı. Ele geçirilen toplam miktarın 522.710 euro olduğu belirlendi. Türkiye ve Bulgaristan vatandaşlığı bulunan şoför hakkında, Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Savcılığı'nın denetimi altında yasal işlem başlatıldı. 

©Sonhaber.eu
Fotoğraflar: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş