Bulgaristan Gümrüğü’nden yapılan bir açıklamada bu hafta Çarşamba günü biri Lesovo Gümrüğü diğeri ise Oryahovo gümrüğünde olmak üzere toplam 4 kilogramın üzerinde külçe altın ile 100 bin dolar ve 52 bin euro nakit ele geçirildiğini duyurdu.

Dört kilo altın ve 12 bin euro nakit

bulgaristan kaçak altın

Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek

Gümrük Dairesinden yapılan açıklamada ilk yakalamanın 7 şubat saat 15:00 civarında Lesovo Sınır kapısında yapıldığı belirtildi. Almanya'dan Türkiye'ye giden kamyon denetimli incelemeye alındığında F.U. adındaki Türk vatandaşı sürücü beyan edilecek bir şey olmadığını belirtti. Ancak şoförün ceketi arandığında astarının içine gizlenmiş halde bazıları külçe bazıları gram altın olmak üzere toplam 4 kilo 56 gram altın ele geçirildi. Siyah bantla sarılmış iki paket sürücü koltuğuna yerleştirilmiş bir kışlık ceketin içine gizlenmiş halde bulundu.

bulgaristan kaçak altın (1)
 
Bulunan altınların 2 kilosunun 24 ayar, geri kalanının ise 14 ayar olduğu tespit edildi. Ele geçirilen altını yaklaşık değerinin 195 bin euro olduğu belirtildi. Araçta yapılan inceleme ayrıca içinde 12.900 euro nakit para bulunan siyah bir çanta bulundu. Bulunan altın ve paraya el konulurken sürücü hakkında soruşturma başlatıldı.

100 Bin dolar ve 50 bin euro

dolar ve euro bulgaristan

İkinci olay ise Oryahovo Gümrük noktasında yaşandı.  Oryahovo feribot kontrol noktasına gelen ve bir Türk vatandaşı tarafından kullanılan Polonya plakalı bir kamyon denetime alındı. Belgelere göre kamyon Polonya'dan Bulgaristan'a elma ve armut taşıyordu.

Kamyonun sürücü kabininde yapılan detaylı aramada yatağın altında yeralan elma ve armut dolu torbaların altında içinde yüklü miktarda euro ve ABD doları cinsinden banknotlar bulunan siyah bir torba bulundu.

Yapılan sayımda torbanın içinde 100 bin dolar ve 50 bin euro olduğu tespit edildi. Paralara el konulurken sürücü hakkında da soruşturma açıldı.

©Sonhaber.eu

Fotoğraflar: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.