Yanındaki yüklü para veya ziynet eşyası ile Bulgaristan ve Sırbistan sınır kapılarındaki sıkı kontrollerden kaçabileceğini düşünen sürücüler, güvenlik güçlerine yakalanmaya devam ediyor. 

Avrupa’da tüm ülkelerde Türk yolcuların değerli eşya ve paralarla seyahat ettiği biliniyor. Bu sebeple gerek havaalanlarında gerek se karayolundaki sınır kapılarındaki gümrük çalışanları Türk yolcuları biraz daha titiz aramadan geçiriyor.

Lesovo sınır kapısı: 240 bin Sterlin

sn1+(6)

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü (09.07.2022) gece saatlerinde Bulgaristan’ın Lesovo sınır kapısına gelen Türk plakalı bir tır da yapılan aramada paketler halinde destelenmiş 241.405 İngiliz Sterlini ele geçirildi. Aracın sürücüsü S.C. hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Bulgar yetkililerce yapılan açıklamada, Fransa’dan Türkiye’ye giden aracın farklı yerlerinde ve kabinin dışındaki kilitli dolaplar içinde çeşitli değerlerde İngiliz sterlini içeren plastik poşetler bulunduğu belirtildi. Bulunan paraya el konuldu.

Kaptain Andreevo sınır kapısı: 7,5 kiloluk altın

sn1-2

İkinci vaka 10 Temmuzda yaşandı. Türkiye’den Bulgaristan’a Kaptain Andreevo sınır kapısından giriş yapmak isteyen bir otobüsü durduran gümrük görevlileri, yapılan detaylı aramada yaklaşık 7,5 kilo (7.487,79 gr.) altın ziynet eşyası buldu.

Aracın motor kısmındaki gizli bir bölmeye yerleştirilen takılar arasında 14 ayar altından yapılmış yüzük, bilezik, küpe, zincir, kolye, taç ve kemer olduğu açıklandı. Değeri 420 bin euro olan, toplam 28 paket içine gizlenen takılara el konuldu. Bölge savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı. Aracın şoförüne ise ülkeyi terk etme yasağı getirildi.

Lesovo sınır kapısı: 150 bin Sterlin
Üçüncü vaka 11 Temmuzda gerçekleşti. Saat 09:40 sularında Almanya’dan Türkiye’ye giden ve Lesovo sınır kapısına gelen Türk plakalı bir tırda arama yapıldı.

Arama esnasında tırın kapılarındaki boşluklara gizlenmiş olarak 150.760 İngiliz sterlini ele geçirildi. Tırın şoförü B.I. hakkında yasal işlem başlatıldı. 

Kapitan Andrevoo sınır kapısı: 100 bin Sterlin

sn1 (1)-1

Bu hafta Salı günü (12.07.2022) İngiltere’den gelip Bulgaristan’ın Kaptan Andrevoo kapısı üzerinden Irak’a giden Türk plakalı tır 'Risk analizi' yöntemine göre kapsamlı bir gümrük muayenesi için seçildi.

Yapılan detaylı aramada aracın soğutma ünitesine gizlenmiş bir şekilde 99.760 İngiliz sterlini içeren bir çanta bulundu.  Bulgar yetkililer 42 yaşındaki Türk sürücü E.A. hakkında yasal işlem başlattı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın