Kapitan Andreevo sınır kapısı gümrük memurları, sadece 24 saat içinde bir kargo aracı ve yolcu taşıyan iki otobüste yapılan üç ayrı denetim sırasında, 163 bin euro beyan edilmemiş nakit para ele geçirdi. Vakalardan bir tanesinde çorba tenceresinde çıkan paralar, gümrük memurlarını da şaşırttı.

Bulgar gümrüğünden yapılan açıklamada ilk vakanın 29 Kasım 2023 tarihinde sabah saatlerinde gerçekleştiği belirtildi. Hollanda’dan Türkiye’ye giden Türk plakalı boş bir tırda yapılan aramada,  E.E. adlı sürücü beyan edilecek bir şeyinin olmadığını belirtti ancak yapılan detaylı denetimde, aracın gıda dolabında 5 ila 50 euro arasında çeşitli değerlerde banknotlar dolu bir çorba tenceresi bulundu. Yapılan sayımda tencerenin içerisinde toplam 45.000 euro olduğu tespit edildi. Bulunan paraya el konulurken, Haskovo Bölge Savcılığı - Svilengrad Bölge Departmanı tarafından sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Yine aynı gün saat 11:00 sularında, Romanya’dan Türkiye’ye giden bir yolcu otobüsünde yapılan kontrolde, yolculardan birinde içinde euro ve dolar cinsinden banknotlar bulunan zarflar ele geçirildi. Türk vatandaşı M.Y.’nin üzerinden çıkan zarflarda 20.000 euro ve 20.000 ABD Doları olduğu tespit edildi. Aynı otobüste bulunan bir başka Türk vatandaşı B.G.’nin üst aramasında ise kıyafetinin ceplerinde ve çantasında beyan edilmemiş toplam 30.000 ABD doları ve 8.160 euro ortaya çıkartıldı. Svilengrad - Haskovo - Bölge Savcılığı her iki yolcu hakkında yasal işlem başlattı.

Gece saat 03:30 sularında, Bulgaristan'dan Türkiye'ye giden ve yolcu taşıyan bir başka otobüsün kontrolü sırasında, yolculardan Türk vatandaşı S.D.’nin el çantasında 46.400 euro ele geçirildi. Yolcu, paranın menşeine ilişkin evrakları sunmasına rağmen, önceden beyan edilmediği için gözaltına alındı ve hakkında idari ihlal soruşturması başlatıldı.
bulgaristan tencere nakit para

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş