Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında 'Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi'nin İstanbul'da imzalanmasının ardından sevkiyat sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı, iki tahıl yüklü geminin daha bu sabah Ukrayna'nın Karadeniz limanlarından ayrıldığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, Belize bandralı 3 bin 50 ton buğday taşıyan Sormosvky isimli geminin Çernomorsk’tan ayrılarak Tekirdağ’a doğru yola çıktığı belirtildi. 

60 bin ton mısır taşıyan Marşal Adaları bandralı Star Laura isimli gemi ise Yuzni’den İran’a gitmek üzere yola çıktı.

Savaşan taraflar arasındaki varılan tahıl koridoru anlaşması sayesinde Ukrayna'dan gıda sevkiyatı tekrar mümkün hale geldi. Yapılan sevkiyatlar için İstanbul’da özel bir koordinasyon merkezi kuruldu. Merkezde Rusya, Ukrayna, Türkiye ve Birleşmiş Milletler'den temsilciler bulunuyor. 

Bugün yola çıkan iki gemi ile birlikte, İstanbul'da yapılan anlaşmanın ardından bu ülkeden tahıl yükü ile ayrılan gemi sayısı 14'e çıktı. 

Foto: Temsili (Arşiv)

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın