Başkentte çöpçüler bu sabah itibariyle bir hafta boyunca grevde olacak. Belediyeden yapılan açıklamada, şehir sakinlerinin bu grevden etkileneceği belirtildi. Maastricht ve Den Bosch’da ise bu hafta Çarşamba günü greve gidiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda Utrecht, Rotterdam ve Den Haag’daki çöpçülerin grevinden sonra bugün itibariyle Amsterdam ve Çarşamba günü de Maastricht ve Den Bosch belediyelerinde greve gidiliyor.

Grev sırasında cam, kağıt/karton, tekstil ve organik atık gibi büyük hacimli atıklar ve evsel atıklar toplanmayacak. Sokaklar süpürülmeyecek, çöp kutuları boşaltılmayacak ve sokağa atılan çöplerle ilgili gelen ihbarlar değerlendirilmeyecek.

Amsterdam
Amsterdam belediyesi, bu sabah saat 06:30’da başlayan ve bir hafta sürecek grev sırasında şehir sakinlerinden mümkün olduğunca çok atığın evlerde saklanmasını ve sokaklara çöp atmamaları tavsiyesinde bulundu. 

Bunun yanı sıra belediye ve sendikalar arasında yapılan görüşmede şehirde kurulan haftalık pazarların ardından temizleme işlemlerinin yapılacağı belirtildi. 

Grev sırasında Boa’lar sokaklarda olacak ancak ceza kesmeyecek. Belediye, ciddi sıkıntılar, ihlaller veya aşırı davranışlar olması durumunda ceza kesilebileceği uyarısında bulundu.

Maastricht ve Den Bosch
Maastricht ve Den Bosch'ta bu hafta Çarşamba gününden önümüzdeki hafta Salı gününe kadar greve gidilecek. Özellikle karnaval dönemine denk gelen grevde sokaklarda çöp yığınlarının artacağı belirtiliyor.

Yüzde 12 maaş zammı 
Sokakların temizliği ve çöplerin toplanmasından sorunlu kamu personeli, diğer şeylerin yanı sıra, bir yıllık süre içinde yüzde 12'lik bir ücret artışı istemiyle greve gidiyor. Sendika FNV ayrıca gelecek yılın toplu iş sözleşmesinde enflasyona bağlı olarak otomatik maaş zammı isteminde bulunuyor.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: FNV

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.