Son zamanlarda Brüksel’de meydana gelen silahlı saldırıların bir yenisi daha eklendi. AB, NATO ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de çarşamba akşamı gerçekleşen silahlı saldırıda dört kişi yaralandı. Brüksel polisi bir yaralının hayatı tehlikesi bulunduğunu açıkladı. Yaralılar arasında bir İsveçli kadın da yer almakta.

Polis ve Elsene Belediye Başkanı Christos Doulkeridis’e göre, gerçekleşen saldırıda şuana kadar  terör eylemi olduğuna dair bir işaret bulunmuyor.

Brüksel polis sözcüsü Ilse Van de Keere, yaklaşık 19.30’da Gulden Vlieslaan’da bir silahlı saldırı ihbarı alındığını belirtti ve “Ekiplerimiz hemen olay yerine gitti” dedi. Olayla ilgili bulguların tıoplandığını belirten Van de Keere,  “Şu anki aşamada terör eylemi olduğuna dair bir işaret yok. Polis ekipleri olay yerine vardığında, saldırgan veya saldırganlar orada değildi. Birden fazla ambulans yaralılara yardım etmek için olay yerine geldi” dedi.

‘Saldırgan kurbanların peşine düştü’
Elsene Belediye Başkanı Christos Doulkeridis de durumu değerlendirmek için olay yerine gitti. Doulkeridis, “Bilgilerimize göre Gulden Vlieslaan caddesinin yaya bölgesinde bir grup dururken, birden bir adam yanlarına gelip, silah çekti ve yakın mesafeden ateş açtı. Çevredeki herkes kaçmaya başladı, sonra saldırgan kaçan kurbanların peşine düştü. Bir süre silahını doğrultarak onları takip etti. İsveçli kadın yaralandı. Yaralılardan üçü, Gulden Vlieslaan’daki bir kafede, Kleine Brusselse Ring’deki Apple Store’un karşısında ve Ridderstraat’ta olmak üzere üç farklı yerde bulundu. Bir kurban kaçarken ayak bileğine kırdı, en az iki kişi kurşunla vuruldu. Bir kadın dizine kurşun aldı. Yarılılardan biri, İsveçli olmakta olup Ilımlı Birlik Partisi (Partito Moderato) çalışanı bir kadın olmakta” dedi.

‘Tomos Tobé çalışanlarımızdan biri vuruldu’
Partito Moderato Partisi’nden Tomas Tobé X’te yaptığı paylaşımda, “Çalışanlarımızdan biri Brüksel’de bir silahlı saldırıda yaralandı. Korkunç bir olay, söz konusu kişi şu anda tedavi altında. Durumu kritik olarak değerlendirilmiyor. Kişinin aile üyeleri bilgilendirildi. Otuz yaşlarındaki bir kadın olmakta” şeklinde açıklama yaptı.

Şimdilik terör eylemi işaretleri yok
Olay hakkında bilgi alan başsavcı cinayete teşebbüs için bir soruşturma yargıcı talep etti. Brüksel savcılığı bir basın açıklamasında, “soruşturma yargıcı olay yerine başsavcı, federal polis laboratuvarı ile balistik uzmanı ile birlikte gitti. Araştırmalara devam ediliyor.” Dedi.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş