Brüksel bölge hükümeti, ev sahipleri için yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor. Buna göre ev sahipleri evinin kira bedelini belirlemek için, yeni bir platform üzerinden kira sözleşmesini kaydetmesi gerekecek.  Bu şartı yerine getirmeyen mülk sahipleri, kira bedelini endeksleyemeyecek. 

Yeni yönetmelik tasarısı Devlet Konseyi ve parlamentodan onay alındığı takdirde yürürlüğe girecek. Ancak ev sahipleri şimdiden bu karara itiraz ediyor ve getirilecek yeni uygulamanın bürokratik işlemleri artıracağını düşünüyor.

Brüksel Bölge Hükümeti Devlet Sekreteri Nawal Ben Hamou, yeni yönetmeliğin en erken seçimlerden sonra ele alınacağını belirtse de tasarının 1 Eylül'de yürürlüğe girebileceğini de kaydetti. 

Ulusal Mülk Sahipleri ve Kat Mülkiyeti Sahipleri Derneği (SNPC) ise tasarıya karşı çıkıyor. SNPC, Brüksel'de kiralık konut sektöründe “ yönetimsel ve hukuki” zorluklara bir yenisinin eklendiğini düşünüyor. Ayrıca konut sahiplerinin hem federal hem de bölgesel düzeyde iki sefer kayıt yaptırmak zorunda kalacağını belirtiyor.

Yeni düzenlemenin, kiralık konutlara yatırım yapmak isteyen yatırımcıyı da caydıracağı düşünülüyor. Brüksel bölgesel meclisinin başkanı Olivier de Clippele, tasarının kira bedelinin artacağı için kiracılar açısından dezavantaj olacağını, aynı zamanda hem yatırımcı hem de Brüksel bölgesi için de iyi olmayacağını belirtti. 

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Yeni düzenleme ile ilgili elde edilen bilgiye göre, ev sahipleri geriye dönük olarak, 1 Ocak 2020'den itibaren yapılan kira sözleşmelerini açılacak yeni sisteme kaydetmek zorunda kalacak. Bu işlem için yasa yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ev sahiplerine bir yıllık bir süre tanınacak.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.