Bu hafta Çarşamba günü başkent Brüksel’de başlayan AB ve Batı Balkan liderleri zirvesi nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Bazı bölgelerde ise güvenlik önlemleri artırıldı. Bu bölgelere kimlik kontrolü ile giriş sağlanabiliyor. Polis sürücülere alternatif yolları tercih etmeleri veya toplu taşıma araçlarını kullanmaları uyarısında bulundu.

Tiran zirvesinden bir yıl sonra gerçekleşen AB ve Batı Balkan liderleri zirvesinde Batı Balkan ülkelerinin olası AB üyeliği tartışılacak.

Zirve nedeniyle alınan önlemler:

  • Schuman Meydanı, Wetstraat, Résidence Palace ve Froissart Caddesi (101 ve 143 numaraları arasında) etrafındaki güvenlik çemberi Çarşamba günü saat 13.30'dan itibariyle uygulamaya alındı.
  • Şehir merkezine giden Reyer Tüneli trafiğe kapatıldı.
  • Acil durum hizmetleri ve izinli araçlar dışında güvenlik çemberi bölgesinin içinde trafiğe izin verilmemekte. Bölgede yaşayan sakinler, güvenlik bölgesine girebilmek için  geçiş belgesi ve kimliklerini ibraz etmeleri gerekmekte. 
  • Güvenlik nedeniyle, kamuya açık yollara çöp torbası konulamayacak, bisiklet bırakılamayacak veya kafeler teras kısmına sandalye masa yerleştiremeyecek. Tüm pencereler kapalı kalacak. 
  • Bazı çevre sokaklar sadece yerel trafiğe açık olacak ve bu sokaklarda park yasağı uygulanacak. 

Toplu taşıma

  • Schuman metro istasyonu açık kalacak, ancak bazı girişler kapalı olacak. Berlaymont Binası tarafındaki giriş açık olacak.
  • Froissart (otobüs 21, 27, 60) ve Leopoldspark (otobüs 21) durakları hizmet dışı kalacak.  Brüksel Toplu Taşıma Kurumu MIVB, yolcuların Maalbeek, Froissart veya Leopoldspark duraklarını kullanmalarını tavsiye etti. 
  • 59 ve 60 numaralı otobüsler Bordet İstasyonu ve Ambiorix yönünde Zwemkunst/Varia ile Maalbeek arasında, 80 numaralı otobüs ise Naamsepoort yönünde Leman ile Jourdan arasında Belliard Caddesi üzerinden yönlendirilecek.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş