Neder-over-Heembeek belediyesi, Vekemansstraat'taki bir sıra evde pazartesi sabahı patlama meydana geldi. Patlamanın gaz sızıntısından kaynaklandığı belirtildi.

Brüksel itfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, Patlama, saat 8.25 civarında gerçekleşti ve daha sonra yangın çıktı.

Sibelga gaz şirketinin, olaya ilişkin açıklamasında, "Bu sabah Neder-over-Heembeek'taki François Vekemansstraat'ta bir gaz kokusu olduğuna dair uyarıldık. Ekibimiz olay yerine geldiğinde bir patlama meydana geldi" denildi.
 
Patlama sonucunda evin cephesi zarar gördü, pencereleri kırıldı. Patlama nedeniyle biri Sibelga'nın bir çalışanı olmak üzere üç kişi hafif yaralandı. İki kişi olay yerinde tedavi edildi, patlamanın gerçekleştiği evde yaralanan kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

İtfaiye ve polis, güvenlik bölgesi oluşturarak çevredeki tüm binaların sakinlerini tahliye etti. Toplamda 672 kişi tahliye edildi. tahliye eidlenler arasında patlamanın gerçekleştiği sokakta bulunan iki okuldaki personel ve öğrenciler de bulunuyor.

Pazartesi sabahı Sibelga'nın kaldırımda yürüttüğü çalışmalar sırasında düşük basınçlı bir borunun koparak gaz sızıntısına yol açtığı ve bu sızıntı sonucu patlama meydana geldiği belirtiliyor.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi

Fotoğraf: Brüksel İtfaiyesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.